Üniversitemizin En Güzel Misafirleri: Kuşlar

Yerleşkemizdeki yeşil alanlar, yerleşkemize ayrı bir estetik görünüm kazandırıyor. 


Farklı türlerden ağaçların yer aldığı yeşil alanlarımız öğrencilerimize, personelimize ve üniversitemize gelen ziyaretçilere her mevsim ayrı bir görsel şölen sunarken, içerisinde barındırdığı biyolojik çeşitlilikle de dikkat çekiyor. 

Kızılırmak boyunca bereketli deltaları tercih eden göçmen ve yerel kuşlar Kızılırmak’ın bereketli sularından faydalanırken üniversitemizin sahip olduğu biyolojik çeşitliliğe de işaret ediyor. 

Üniversitemiz tarafından yerleşkemizdeki muhtelif yerlere yerleştirilen çok sayıdaki kuş yuvası ile yerel kuşlarımızın ve göçmen kuşların rahat etmeleri sağlanıyor. Her mevsim bahar aylarından itibaren misafir ettiğimiz göçmen kuşlar kış aylarında üniversitemiz sınırlarında yer alan yeşil  ve sulak alanlardan ayrılarak daha sıcak bölgelere göç ediyorlar. 

Üniversitemiz Cumhuriyet Meslek Yüksekokulu akademisyenlerinden belgesel sinema yönetmeni ve doğa fotoğrafçısı Öğretim Görevlisi Turgay Kural, yerleşkemizde bulunan kuş türlerini fotoğraflayarak yerleşkemizin farklı bir yönüne dikkat çekiyor. 

Sabahın erken saatlerinde yerleşkemizdeki yeşil alanları ve bir kısmı yerleşkemiz ile sınır olan Kızılırmak’ı takip eden Öğr. Gör. Kural, göçmen ve yerel kuşlar olmak üzere; Söğüt serçesi, Kızıl şahin, Kerkenez, Büyük akbalıkçıl, Gri balıkçıl, Karabatak, Orman düdükçünü, Çam baştankarası, Mavi baştankara, Büyük baştankara, Kızılgerdan, Ökse ardıcı, Bahçe tırmaşıkkuşu, Kumru, Karabaşlı iskete, Kızılkuyruk, Beneklisinekkapan, Alaca ağaçkakan, Çıvgın, Sığırcık gibi farklı birçok kuş türünü fotoğraflayarak belgeledi. 

Bahar aylarında yerleşkemizde daha fazla kuş türünün görülebileceğini belirten Kural, önümüzdeki sezon Cumhuriyet Üniversitesi yerleşke sınırları içerisindeki kuş türlerinden orta metraj bir belgesel sinema filmi çekmeyi planladıklarını ifade ederek ülkemizin doğal zenginliğinin bir parçası olan kuş türlerinin, üniversitemizi konaklama alanı olarak seçmelerinden dolayı memnuniyet duyduğunu belirtti.
 



Haber Tarihi : 05.12.2018

AYLARA GÖRE HABERLER