Kimsesiz Çocuklar Ağız Diş Sağlığı Taramasından Geçirildi

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi öncülüğünde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü iş birliği ile Sivas Valiliği’ne bağlı Sevgi Evleri'nde kalan çocuklar diş taramasından geçirildi ve kendilerine kahramanlık belgesi verildi.

0-18 yaş arası çocukların topluma kazandırılması amacıyla Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi öncülüğünde Diş Hekimliği Personeli tarafından hijyen tedavi merkezlerinde diş taramasından geçirilen çocuklar, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal Kılıç, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Hakan Yekbaş, Rektör Danışmanımız Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Görler, Dekan Yardımcımız Yrd. Doç. Dr. Recai Zan’ın katılımlarıyla öğle yemeğinde bir araya geldiler.

Yapılan uygulama hakkında bilgi veren Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, “Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Sevgi Evleri'nde kalan yaklaşık 27 çocuğun diş filmleri-diş taramaları- çürük tedavileri- diş korumaları yapıldı. Bu gruptaki diğer çocuklarımızın tedavilerinin her Çarşamba günü yapacağız. Bu uygulamada bizlerden desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz Davut Gül'e, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a tüm öğretim üyelerimize ve hastane personeline teşekkür ediyorum.” diyerek 'Biz Sivas halkına hizmet için buradayız.' ifadelerini kullandı.



Haber Tarihi : 19.10.2017

AYLARA GÖRE HABERLER