“Kuşları Yalnız Bırakma”

Ağır geçen kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Suşehri Sağlık Yüksekokulu’na bağlı Dağcılık Kulübü (CÜDAK) tarafından “Kuşları Yalnız Bırakma” temasıyla doğaya yem bırakma etkinliği düzenlendi.

 

Etkinliğe Suşehri Kaymakamı Hidayet Sarı, Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, Suşehri Emniyet Müdürü Kenan Kaya, ilçe protokolü, Yüksekokul Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Birnur Yeşildağ Çelik ve Öğr. Gör. Ayşe Yılmaz, CÜDAK Akademik Danışman Arş. Gör. Akif Toker, öğretim elemanları, idari personel ve öğrenciler katıldı.

 

CÜDAK Başkanı öğrenci Ali Katı, “İlçemizde yoğun geçen kış şartları başta kuşlar olmak üzere bütün yaban hayatını olumsuz etkilemektedir. Bu kapsamda özellikle kış aylarında kuşların beslenmelerini ve yaşamlarını sürdürmelerine destek olmak, toplumda doğa bilincini geliştirmek ve bu tip etkinliklerin artırılmasına katkı sağlamak amacıyla kulübümüz tarafından doğaya yem bırakma etkinliği gerçekleştirilmiştir. Öncelikli olarak Yüksekokulumuz Müdürümüz Doç. Dr. Nilüfer Tuğut’a Suşehri Kaymakamlığı’na, Suşehri Belediye Başkanlığına, Suşehri Jandarma Komutanlığına, Suşehri Emniyet Müdürlüğüne, Suşehri İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne, Suşehri Ziraat Odası, Doğa Koruma ve Parklar Genel Müdürlüğüne ve Kızılay ‘a katkılarından ve katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.” dedi. 
 



Haber Tarihi : 27.02.2020

AYLARA GÖRE HABERLER