Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Gününde Sivas Kent Meydanı'nda stant açıldı.

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Öğrenci Kulübü (CÜHEK) “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü”nde Sivas Kent Meydanı’nda stant açtı.Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Öğrenci Kulübü (CÜHEK) öğrencileri stantta kadına yönelik şiddeti önlemede toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla hazırladıkları “Kadına Yönelik Şiddete Birlikte Dur Diyelim” broşürü dağıttılar.

Etkinlik süresince öğrencilerini yalnız bırakmayan CÜHEK Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Semra Kocataş konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, du etkinlikle amaçlarının; toplumda kadına yönelik şiddeti tanıma ve şiddet durumunda yapılması gerekenler konusunda farkındalık sağlamak, dağıttıkları her bir broşürle yalnızca broşürü alan birey değil, o bireyin evindeki aile üyelerinin de bilgilenmesini sağlayarak şiddeti önlemeye karşı duyarlılık oluşturmak olduğunu ifade etti.

Kocataş gün boyu devam eden etkinliğe Sivas halkının büyük bir ilgi ve katılım gösterdiğini belirterek bu etkinliğin gerçekleşmesini destekleyenlere, emeği geçenlere ve etkinliğe katılan Sivas halkına teşekkür etti. 



Haber Tarihi : 29.11.2016

AYLARA GÖRE HABERLER