“Yeni Dönemde Üniversitelerde Etkili Yönetimin Sağlanması” Eğitimi

Rektörlüğümüzün himayelerinde İç Kontrol Enstitüsü Türkiye (ICI) tarafından “Yeni Dönemde Üniversitelerde Etkili Yönetimin Sağlanması” isimli eğitim semineri düzenlendi.


Eğitim seminerine Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Hakan Yekbaş, İç Kontrol Enstitüsü Türkiye Başkanı Dr. Bertan Kaya, üniversitemiz fakülte, yüksekokulu ve meslek yüksekokullarının stratejik plandan sorumlu idarecileri katıldı

Seminerde konuşma yapan Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Hakan Yekbaş, stratejik planların daha disiplinli bir şekilde hazırlanmasını arzuladıklarını belirterek, “Hedeflerin belirlemesi gereken, aslında alttaki yapı. Üsteki yapının da bunu organize etmesi ve denetlemesi gerekir. Biz kurumsal anlamda bu yapıyı kurduk fakat işletme anlamında bazı sıkıntılarımız var. Konulan hedeflerin performans göstergesinde uygunluğu ile çok uğraşıyoruz. Yaptığımız planları uygulamaya dökersek hedeflere ulaşmamız bütçe performans ilişkimiz bakımından biraz daha uyumlu olacak.” dedi.

Prof. Dr. Yekbaş’ın konuşmasından sonra İç Kontrol Enstitüsü Türkiye Başkanı Dr. Bertan Kaya’nın verdiği eğitim seminerine geçildi.

Dr. Kaya, konferansın amacının bütün alanlarda, dünyada yaşanan büyük değişimleri yakalamak olduğunu vurgulayarak, “Bizim belki de sosyal medyadan takip ettiğimiz boyutun çok dışında acımasız bir rekabet var, ülkeler arasında. Teknoloji önde görünse de, birçok konuda yarışıyoruz: kültür, sanat, bilim her konuda ülkeler yarışmaya başladılar ve çok sert bir rekabet var. Bu tabii ki ülkelerin kurumlarının çok daha iyi yönetilmesinin gerekliliğini ortaya çıkarıyor. Bizler de uluslararası kuruluş Türkiye şubesi olarak çalışıyoruz. Yaptığımız analizlerle, devletle çok yakın çalışıyoruz. Kamu idareleriyle çok yakın çalışıyoruz. Kamunun yapısını, yönetim yapısını analiz eden, yönetim yapısını iyileştirmeye yönelik analizler yaptık ve şunu gördük. Biz, eski mantıksal ve yönetsel mekanizmalarla yola devam edersek maalesef bu milletlerarası rekabetin, bu büyük değişim dalgasının dışında kalacağız.” ifadelerini kullandı.
 



Haber Tarihi : 28.03.2019

AYLARA GÖRE HABERLER