V. Uluslararası Batı Kültürü ve Edebiyatları Araştırmaları Sempozyumu Düzenlendi

Edebiyat Fakültemiz tarafından V. Uluslararası Batı Kültürü ve Edebiyatları Araştırmaları Sempozyumu düzenlendi.

Üniversitemiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış programına Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Taşkın, Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Sedat Bay, Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık Bölümü Başkanı Doç. Dr. Emel Özkaya, yurt dışından ve yurt içinden akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık Bölümü Başkanı Doç. Dr. Emel Özkaya yaptığı açış konuşmasında “V. Uluslararası Batı Kültürü ve Edebiyatları Araştırmaları Sempozyumu için Üniversitemize hoş geldiniz. Bugün ana teması bellek olan V. Uluslararası Batı Kültürü ve Edebiyatı Sempozyumu’na iki yüz yirmi katılımcı bildiriyle katılmaktadır. Öğrenilmiş veya yaşanmış konuları bunların geçmişle ilgisini bilinçli olarak zihinde saklama gücü olan bellek bilgiyi algılayan düzenleyen saklayan hatırlayan bilişsel bir süreçtir. Görmek, tatmak, duymak, odaklama ve dokunma duyularından oluşan duygusal kayıt dikkat ve algı süreçleriyle bu bilgiyi kısa süreli belleğe gönderir. Duyularla elde edilen bilgi dikkat ve motivasyonumuzla birleşerek uzun süreli belleğe geçer ve burada bilginin anlam ilişkileri kavram benzerlikleri oluşur. Bilgilerin bellekte unutulması alışkanlıklar öğrenmeyle kazanılmış davranışlar ve bunların hatırlanması beleğin kişilik oluşumundaki etkileri yazın kurgu imge toplum, tarih, dil ve medyayla teknolojiyle bağlantısı V. Uluslararası Batı Dili ve Edebiyatları sempozyumunun konu başlıklarından bazılarıdır. Ayrıca bu sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” dedi.

Açış konuşmasının ardından katılımcılar sunumlarını gerçekleştirdiler.

Haber Tarihi : 12.10.2017