Yazılım Geliştirme Eğitimi Sona Erdi

 Cumhuriyet Teknokent’te verilen yazılım ve programlama kursu sona erdi.

 

10 günlük programlama ve yazılım kursuna katılan 25 kursiyerin başarılı bir şekilde eğitimi geçerek sertifikalarını verilmesi törenine Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, İŞKUR İl Müdürü Hikmet Canpolat, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Tan, SGK İl Müdürü Kadir Boztepe, Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serdar Mercan, Kurs Eğitmeni Dr. Öğr. Üyesi Emre Ünsal ile kursiyer öğrenciler katıldı.

 

Teknokent Toplantı Salonu’nda gerçekleşen programda teknolojinin hayatın her alanında olduğu ve devamlı suretle geliştiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Dijitalleşen bir dünyada teknolojinin geliştiği bir çağda yaşıyoruz. Artık teknolojiyi her yerde kullanıyoruz. Evimizde, okullarımızda, iş yerlerimizde, her yerde kullandığımız bir teknoloji var. Bu teknolojinin gelişimi de üniversitelere bağlı. Kullandığımız her aletin bir yazılımı var. Bu yazılımlar olmadan o cihazlar hiçbir işe yaramıyor. Bunun için de Teknokent’te böyle bir şey yapıldı” dedi

 

İŞKUR ile birlikte ortak yürütülen yazılım ve programlama kursuna katılan kursiyerlere yazılım üzerine verilen eğitim ile iş imkanına da kapı açtığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “İŞKUR ile birlikte ortak yaptığımız bu 10 günlük programda sertifika almaya hak kazandınız. İnşallah ülkemiz için, üniversitemiz için, şehrimiz için güzel şeyler olacak. Bunun için çalışıyoruz. Çünkü bilgiyi üretecek olan üniversitelerdir, bilim adamları da bilgi üreteceklerdir. Bilgi ürettikçe daha iyi yerlere geleceğimizi biliyoruz. Teknokentimizde güzel işler yapılıyor, şu an birçok firmamız var ve bunların birçoğu da yazılım ile ilgili. Buradan güzel programlar, güzel yazılımlar çıkacak. Sizlere de bunlar hakkında bilgi verildi. Sizler bunu geliştireceksiniz, belki hayatınızda birçok yerde kullanacaksınız. Bir iş imkânı da olacak. Ben katılımızdan dolayı teşekkür ediyorum ve tebrik ediyorum hepinizi.” şeklinde konuştu.

 

Cumhuriyet Teknokent ve İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan yazılım ve programlama kursunun önemine değinen veren İŞKUR İl Müdürü Hikmet Canpolat, “Bugün burada geleceğin meslekleri diye tabir ettiğimiz, son dönemde revaçta olan ve gelecekte de potansiyelini muhafaza edecek ve geliştirecek olan geleceğin mesleklerine zemin hazırlayacak bilgi ve donanımları sizlere aktarmak üzere gerçekleştirdiğimiz eğitimin ilkinin sonuna geldik. Tabii bu Teknokent ve Üniversitemizle beraber bu anlamda yaptığımız faaliyetin ilki ama bununla beraber de yoğun şekilde bu faaliyetler devam edecek. İlk eğitim süreci tamamlandı. Bundan sonra yine geleceğin mesleklerine yönelik, bilişimle ilgili özellikle farklı alanlarda kurslar, eğitimler açılacak.” diye vurguladı.

 

Projedeki tüm kurumların ortak amacına değinen ve emeği geçen herkese teşekkür eden Canpolat, “Burada ben sizlerin huzurunda özellikle Rektör Hocamıza ve ekibine şükranlarımı arz etmek istiyorum. Çünkü hangi konuyla ilgili olursa olsun Sivas’ın iş gücünü nitelikli hâle getirmek için yaptığımız her türlü müracaatı olumlu karşılıyorlar, bizlere ufuk çiziyorlar ve yardımcı oluyorlar. Bu anlamda kursumuzun hayırlara vesile olmasını diliyor, emeği geçen başta Rektör Hocam olmak üzere Teknokent ve Üniversite yönetimine şükranlarımızı sunuyorum.” diye konuştu.

 

Program, katılımcılara sertifikalarının verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

 

 



Haber Tarihi : 08.11.2018

AYLARA GÖRE HABERLER