Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın Yeni Yıl Mesajı

Tatlısıyla acısıyla; sevinciyle hüznüyle bir yılı daha geride bırakırken yeni umut ve heyecanlarla yeni bir yıla girmenin mutluluğu içerisindeyiz.

2022 yılı, Üniversitemizin bilimsel sıralamalarda yükselişini sürdürerek başarısını artırdığı bir yıl olmuştur. Bilimsel çalışmaların yanı sıra kültür, sanat ve spor alanlarındaki faaliyetlerimiz ile de önemli başarılar elde ettik.

Yeni plan ve programlarla 2023 yılında da başarılarımızı artıracağımıza inancım tamdır. Bu anlamda Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ailesi olarak Ülkemizin gelişmesi ve ilerlemesine katkı sağlamayı en aslî görev bilerek tüm gayretle çalışmaya devam edeceğiz.

Mana ve hikmet dolu şiirleriyle sesini Sivas’tan tüm dünyaya duyuran Aşık Veysel’in:

“Vatan bizim, ülke bizim, el bizim

Emin ol ki her çalışan kol bizim

Ay yıldızlı bayrak bizim, mal bizim

Söyle Veysel övünerek, överek”

dizelerinde veciz bir şekilde bahsettiği gibi amacımız “bizim” olan bu şanlı bayrağın gölgesinde, bu aziz vatanımızda birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşamaktır.

Bu vesileyle UNESCO’nun Aşık Veysel yılı ilan ettiği 2023’ün tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ailesinin ve milletimizin 2023 yılını en içten dileklerimle kutluyor, yeni yılın; sağlık, mutluluk, huzur ve refah getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

Haber Tarihi : 31.12.2022