Diş Hekimliği Fakültemize Engelli Şarj İstasyonu

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesine “Hayatı Aydınlat Projesi” kapsamında CK Çamlıbel Elektrik tarafından engellilerimizin faydalanması için şarj istasyonu kuruldu.


Daha önce Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin girişine yapılan şarj istasyonun ikincisi Diş Hekimliği Fakültesinin girişinde hizmet vermeye başladı.


Üniversitemizin ilimizdeki kurum ve kuruluşlarla kurduğu güçlü ilişkiler neticesinde engelli vatandaşlarımız şarj istasyonundan faydalanabilecekler.


Düzenlenen açılış programına Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Başdanışmanı ve CENGEL Birimi Sorumlusu Prof. Dr. Recep Toparlı, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. İhsan Hubbezoğlu, Rektör Danışmanı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Oğuzhan Görler, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Recai Zan, CK Çamlıbel Elektrik Genel Müdürü İbrahim Yalçın Tekin ve Sivas Bedensel ve Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Halil Geçkil katıldı.


Açılışta konuşan Halil Geçkil, “Bizler engellilere yönelik çalışmalarında Sayın Rektörümüz, CENGEL Birimi Sorumlusu Recep Toparlı Hocamız ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi aracılığıyla çok güzel işler yaptığımıza inanıyoruz. Sivas Bedensel ve Zihinsel Engelliler adına Üniversitemiz görme, işitme konusunda çok modern bir şekilde çalışıyoruz. Sayın Rektörümün engelsiz bir üniversite projesi vardı. Bu çalışma da engelsiz üniversite projelerimizde önemli bir ayak olacak. Şehirden buraya kadar gelen engelli vatandaşlarımız araçlarını şarj edemediğiyle ilgili bir sürü şikâyetler vardı. Önce Sayın Rektörümüze, Recep Toparlı Hocamıza, Yalçın Bey’e ve üniversite yöneticilerine teşekkür ediyorum.” dedi.


CK Çamlıbel Genel Müdürü İbrahim Yalçın Tekin, “Biz CK Çamlıbel Enerji Elektrik olarak perakende sektöründe birçok sosyal sorumluluk projelerimiz mevcut. Bir tanesi de ‘Hayatı Aydınlat’ kapsamında bu engelli şarj istasyonlarını kuruyoruz. İlkini üniversitemizde yaptık, devamını inşallah bir yıl içerisinde on beş sayısına ulaştıracağız. Ben bu konuda sayın hocama çok teşekkür ediyorum ve üniversite çalışanlarına bize bu konuda yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun diyorum.” diye konuştu.


CENGEL Birimi Sorumlusu ve Rektör Başdanışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı konuşmasında, “Sadece üniversitenin içindeki engellilere değil, şehrimizde hatta ülkemizdeki engellilere ulaşmak amacındayız. Bu ikinci şarj istasyonunun kuruluşu. Birincisini hastanemizde kurduk. Engelli Dernekleri Başkanı Halil Bey’le biz sanki kardeş gibiyiz. Hocamın bize verdiği yetkilerle çok güzel işler yapıyoruz. Biz size çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.


Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız konuşmasında CENGEL Birimimizin hizmete açtığı şarj istasyonundan bahsetti.


Prof. Dr. Yıldız şunları kaydetti:


“Toplam on beş tane Sivas, Tokat, Yozgat’ta böyle bir şarj cihazı düşünülüyor. Ve ilkini de Diş Hekimliği Fakültemize kurduk. Engelli hastalarımız rahatlıkla buraya gelebilecekler, araçlarını şarj edebilecekler. Baştan beri biz engelli kardeşlerimize yardımcı olmak için uğraşıyoruz. CENGEL birimini de oluşturmuştuk. CENGEL Birim Sorumlusu Recep Toparlı Hocam çok güzel faaliyetler yapıyor. Birim olarak da çok güzel faaliyetler yapılıyor. Ben hem CENGEL Birimimize çok teşekkür ediyorum hem de Yalçın Bey’e çok teşekkür ediyorum; böyle bir sosyal sorumluluk projesini yapmalarından dolayı.” dedi.



Haber Tarihi : 14.03.2019

AYLARA GÖRE HABERLER