Kütüphanelerimize Kabartma Yazı Kur’an-ı Kerimler

Görme engelli vatandaşlarımızın okuması için bir hayırsever tarafından İlahiyat Fakültesi Kütüphanesi ve Merkezî Kütüphane’ye 4 takım Kur’an-ı Kerim bağışlandı.

 

İlahiyat Fakültesi Kütüphanesi’nde düzenlenen programa, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Ağırman, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

 

Programın açış konuşmasını yapan CENGEL Birimi Koordinatörü ve Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı, “Bizler Kur’an-ı Kerim’i okuyoruz ama hiç düşündük mü görme engelli kardeşlerimiz okuyabiliyorlar mı? Çünkü okuma zorluğu çekenler sadece görme engelli olan kardeşlerimiz. Bunun için bizler Taşkent’ten bir hayırsever vasıtasıyla 4 takım Kur’an-ı Kerim getirdik. Her bir Kur’an-ı Kerim 7 ciltten müteşekkil. Başta Rektör Hocam olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Daha sonra görme engelli Umut Ceran kabartma yazı ile yazılmış Kur’an-ı Kerim’den Hac Suresi’nden ayetler okudu. Parmakları ile soldan sağa doğru okumasını yapan Umut Ceran, “Bize bu fırsatı veren CENGEL birim sorumlusu Recep Toparlı’ya, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Program sonunda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Görme engelli kardeşlerimiz için hazırlanan Kur’an-ı Kerimlerimiz İlahiyat Fakültesi Kütüphanesi ve Merkezî Kütüphanemize geldi. CENGEL birimini kurarak belediyemizle beraber birçok engeli ortadan kaldırdık ve çok güzel programlara imza attık. İlimiz genelinde büyük bir farkındalık oluşturduk. Ben bu güzel çalışmayı yapan, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

 



Haber Tarihi : 31.01.2019

AYLARA GÖRE HABERLER