Serada İlk Hasadı Rektör Yıldız Yaptı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesi içerisindeki seralarda üretim yapılmaya başladı.

 

Bahar aylarında dikimi yapılan fidelerden üretilen ürünlerin ilk hasadını Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız yaptı.

 

Hasbahçe Göleti yanındaki alanda Doç. Dr. Ahmet Demirbaş’ın koordinatörlüğünde 13 bin yıldır genetiği bozulmadan korunan Kavlıca Buğdayı ve patates ile kurulan bin 200 metrekarelik modern serada organik sebze üretimi yapılıyor.

 

Üniversitelerin şehirlere örnek çalışmalar yapması gereken kurumlar olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Yıldız, “Buradaki çalışmalarımızda daha önce üretimine başladığımız solucan gübresini kullandık. Böylece sağlıklı ve doğal bitkiler yetiştiriyoruz. Yaptığımız çalışmalarla hem şehrimize hem de bölge çiftçisine örnek oluyoruz. Sera, Sivas’ta çok kullanılan bir yöntem değildi. Biz burada bunun örneklerini geliştirerek ürün çeşitliliğini artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca seralar öğrencilerimiz için de uygulama alanı olarak hizmet verecek. Yöre çiftçisine de örnek olacak uygulamaların geliştirildiği seralarda bölge ilkim ve coğrafi şartlarına uygun sebze ve tohumlar üretilecek." dedi.

 

Sivas Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz Organik Tarım Programı tarafından Hasbahçe Göleti civarında tamamen doğal yöntemlerle yetiştirilen ürünlerin satışına da yapılabilmekte.
 



Haber Tarihi : 06.08.2020

AYLARA GÖRE HABERLER