Rektörümüz “Söz Meclisi”nde BESYO Öğrencilerini Misafir Etti

Öğrenci odaklı çalışmalarıyla bilinen Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ve yönetimimizin öğrencilerimizle birebir görüşerek talep ve şikâyetlerini dinledikleri, yaklaşık 2 yıldır devam eden “Söz Meclisi” programına Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencileri misafir oldu.

Meclis’e Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı, BESYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Gül ve öğrenciler katıldı.

Söz Meclisi’nin fakültelerle başladığını söyleyen Rektörümüz şimdi Yüksekokulları misafir ettiklerini anlattı.

Prof. Dr. Yıldız, “Biz öğrencilerin iyi bir eğitim almasını, buradan iyi bir eğitimle mezun olmasını, güzel yerlere gelmesini istiyoruz. ‘İyi ki Cumhuriyet Üniversitesi’nde okudum’ diyebilirseniz bu bizim mutluluğumuz olacak. Bunun içinde çalışıyoruz, elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sizin rahatlıkla ve daha kaliteli eğitim alabileceğiniz, güvenlikle eğitim alabileceğiniz bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz. İşlerinizi kolaylaştırmak için uğraşıyoruz.” dedi.

“Spor Bilimleri Fakültesi Kurulacak”

Rektörümüz imkân dâhilinde olan istekleri yerine getirmeye çalıştıklarının altını çizerek öğrencilerimize müjde verdi.

Daha iyi işler yapacaklarını vurgulayan Prof. Dr. Yıldız, “Bu sene sizin okulu, fakülteye çevireceğiz. Spor Bilimleri Fakültesi olacak, okulunuzun fakülteye dönüştüğü zaman istediğimiz seviyeye gelmiş olacağız. İnşallah yüksek lisansı ve doktorasını kendi yaptıran bir fakülte olacak. Bir fakülte eğer yüksek lisans ve doktora yaptırıyorsa, o fakülte yükselir. Çünkü kendi hocasını kendisi yetiştirir.” diye konuştu.

“Öğrencilerle Birebir Görüşün”

Öğrenci odaklı çalışmanın önemine değinen Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokul idarecilerine öğrencilerin sorunlarını gidermelerini söylediğini anlatarak şunları kaydetti:

“Dekanlarımıza, müdürlerimize şunu söylüyoruz; Kantinlere inin, öğrencilerimizle sohbet edin. Problemleri ne ise siz halledin. Siz halledemiyorsanız, bize söyleyin biz halledelim. Bunu sağlamaya çalışıyoruz. Her zaman kapımız açık, bu üniversite sizin. Siz varsanız biz varız burada.” dedi.

Öğrencilerimizin sorularını da cevaplayan Rektörümüz, bu yıl bahar şenliklerinin 15 ila 18 Nisan tarihleri arasında yapılacağını söyledi.

Program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
 



Haber Tarihi : 26.03.2019

AYLARA GÖRE HABERLER