Uluslararası Ahilikte İş ve Ticaret Ahlakı Sempozyumu

Ahilik, özünü Türk-İslam kültüründen alan önemli bir ticari-sosyal kurumdur. Bu kurum yüzyıllarca ekonomi ve üretime katkı sunmuş, kendi iç dinamizmi sayesinde meslek erbabının yetiştirilmesine vesile olmuş ve ülke ekonomisinin devamına olanak sağlamıştır.

Ahi Evran tarafından kurulan ahilik kurumu, Selçuklu ve Osmanlı döneminde Anadolu’da önemli bir yer edinmiştir. Kültürümüzün ahlâkî ve ticarî tarihinde önemli hizmetleri olan bu teşkilatı yeniden okumak ve anlamak için ülkemizde bazı etkinlikler yapılmış, ahilik hakkında pek çok akademik ve özgün faaliyetlerde bulunulmuştur.

Bu bağlamda 27-28 Eylül 2018 tarihinde Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından “Uluslararası Ahilikte İş ve Ticaret Ahlakı Sempozyumu” düzenlenecektir. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin destekleri ile hazırlanacak olan bu sempozyumda, katılımcıların konaklama ve yeme-içme giderleri kurumumuzca karşılanacak, ayrıca katılım ücreti de talep edilmeyecektir.

Sempozyum ile ilgili ayrıntılı bilgi edinilebilecek Sempozyum web sitesi için TIKLAYINIZ

Haber Tarihi : 27.09.2018

AYLARA GÖRE ETKİNLİKLER