"Yitik" Heykel Sergisi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mimarlık Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Grafik Sanatlar Bölümü Arş. Gör. Dr. Ayşe Karabey Tekin

İnsanlar yaşamları boyunca farklı nedenlerden dolayı yaşadığı alanlardan ayrılmak durumunda kalmışlardır. Bu ayrılık insanlar arasında çok yönlü etkileri de beraberinde getirmiştir. İçinde bulundukları kültüre ve kişisel olana ait olan bellek ile yaşadıkları alanlarla ilişki kurmakta onlara anlamlar yüklemekte ve içinde bulundukları bu alanlarda oluşturdukları anlatılar aracılığıyla kimliklerini oluşturmaktadırlar. İnsanlar için  “Kimim?” , “Kimiz?” sorusunu akla getiren bellek, birey için yaşamının belli bir periyodunu (hatıralarını) anımsatırken bazende yaşananlardan kaynaklanan topluluğun geçmişini anımsatan toplumsal hafızanın bir parçası olabilir. İnsana dair olan sosyal kültürel alanlarda birçok etkisi bulunan ve yaşanan bu yitimler terk edilen ve yerleşilen yeni alanlarla birlikte insana dair olan fiziksel yitimin yanısıra kültürel yitimi de içeren bu sürece üç boyutlu çalışmalarım ile tanıklık etmekteyim.

Haber Tarihi : 01.11.2021

AYLARA GÖRE ETKİNLİKLER