Yunus Emre Sempozyumu

Cumhurbaşkanlığımızın, 2021 yılının Yunus Emre ve Türkçe Yılı olarak kutlanmasına ilişkin genelgesinde yer alan “Yunus Emre’nin hem dünya beşeriyetine ortak bir değer olarak takdim edilmesi hem de ülkemize bir kez daha hatırlatılması maksadıyla 2021 yılının ‘Bizim Yunus’ olarak anılması, Yunus Emre’nin mirası olan Türkçenin öneminin vurgulanması, medeniyet dili kimliğiyle bilinçli ve doğru kullanımının sağlanması amacıyla ‘Dünya Dili Türkçe’ adıyla yurt genelinde ve yurt dışında bir kampanyanın tertiplenmesine yönelik çalışmalara katkı sağlamak amacıyla Üniversitemiz Rektörlüğünün ev sahipliğinde Yûnus Emre Sempozyumu düzenlenecektir.

Yunus Emre'nin vefatının 700. Yılı hatırasına 28 Ekim 2021 tarihinde 4 Eylül Kültür Merkezinde Yûnus Emre Sempozyumu düzenlenecek sempozyuma bütün personelimiz ve öğrencilerimiz davetlidir.

Sempozyum Programımıza Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ

Haber Tarihi : 28.10.2021