ALMAN GİRİŞİMCİLERLE, SİVASLI İŞADAMLARI ÜNİVERSİTEMİZDE BİR ARAYA GELDİ

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) tarafından yatırım alanlarını görmek ve projelerini sunmak için Sivas'a davet edilen Alman heyet Sivaslı İşadamları ile bir araya geldi.
CÜ Senato Salonu'nda düzenlenen toplantıya Belediye Başkan Vekili Hayri Köse, CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Alman SGE-Group adına Hartmut Göpfert, Avusturya'dan Dr. Dan Poll, Yüksek Mimar ve Mühendis Klaus Bezirsky, Yüksek Enerji ve Çevre Mühendisi Murat Hopur, Uluslararası Ticaret ve Proje Danışmanı Sibel Demirci, fakülte dekanları, işadamları ve öğretim üyeleri katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, İstanbul'da Sibel Demirci ve arkadaşlarıyla Sivas'ta Medikal Kür Merkezi kurulması konusunda bir görüşme yaptıklarını belirterek, "Bu görüşmede Sivas'ta buluşmayı kararlaştırmıştık. Kendileriyle yapmak istedikleri işler nedir, yatırım yapmak istedikleri alanlar nedir, ne gibi düşünceleri var bunları ilgili kişilerce de değerlendirmek istedik. Yaptığımız görüşmede hangi kurumlarla ve hangi alanlarda kimlerle görüşmek istedikleri yönünde tavsiyeleri oldu. Bizde bu şekilde sizlere ulaştık. Toplantı sonunda neler yapacağımızı netleştireceğiz" dedi.
Üniversite olarak son 6 ayda şehirle üniversiteyi bütünleştirmek, üniversite olarak şehrin sorunlarına katkı sağlamak üzere sürekli çaba sarf harcadıklarını ve fikir yürüttüklerini dile getiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, "Bu çerçevede gerek Sivas'ta gerekse İstanbul'da yaptığımız görüşmelerde hep Sivas'ı konuşuyoruz, sorunlarını gündeme taşıyoruz. Geçtiğimiz aylarda İstanbul'a yaptığımız bir ziyarette İmranlılı bir işadamımız Murat Açıl ile görüştük. Ona Sivas'taki üniversite olarak yapmak istediklerimizi paylaştığımızda özellikle Sıcak Çermik ile ilgili çok fazla şeyin yapılabileceğini konuştuk. Kendisi bize Sibel Demirci'nin bu konuda bize yardımcı olacağını söyledi. Sonra biz bu fikrimiz Üniversitemizin hastane yetkilileriyle, Rektör Danışmanlarıyla değerlendirdik ve bu toplantıyı yapmayı uygun gördük. Katılımlarınızdan ötürü hepinize teşekkür ediyorum" dedi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz, amaçlarının Sivas'ın daha güzel günlere kavuşması ve kaynaklarının heba edilmeden enerjiye dönüştürülmesi olduğunu söyledi.
Uluslararası Ticaret ve Proje Danışmanı Sibel Demirci ise 2. Türk-Alman Yenilenebilir Enerji Forumu dolayısıyla hocalarımızla tanışma fırsatı bulduk. Daha sonra konunun sadece enerji kaynağı değil de daha farklı konularda kentimizi kalkındırmak, geliştirmek olduğunu düşünerek Hüseyin Yılmaz Hocamızla iletişime geçerek alt yapıda neler var, kimler yatırım yapmak istiyor, kimler yatırımına destek bulmak istiyor, kendini büyütmek geliştirmek isteyen sektörler varsa bir araya gelelim istedik. Bu toplantı bir tanışma ve görüşme yapmak ardından neler yapabilir noktasında bir çalışma gurubu oluşturmak istiyoruz. İkinci aşamada sizleri Almanya'ya, Avusturya'ya ilgi duyulursa İsviçre'li firmaların ziyaretine götürmek istiyoruz. Son toplantı yine Sivas'ta olacak. Yatırım alanları netleşmiş olacağı için. Seracılık, madencilik, demir çelik gibi pek çok konuda yatırım düşüncesi var. Çok güzel bir Sağlık Kenti Projesi oluşturduk. Onun sunumunu da yapacağız. Birlikte 2 ve 3'üncü aşamaları gerçekleştireceğimiz bir toplantı olmasını umuyorum" dedi.
Toplantı Sivaslı işadamlarıyla yurt dışından gelen heyetin karşılıklı görüş alışverişinde bulunmasının ardından yatırım alanlarının gezilmesiyle sona erdi. 
 



Haber Tarihi : 02.03.2013

AYLARA GÖRE ETKİNLİKLER