Telefon :0.346.2191131

Psikolojik Hizmet ve Rehberlik Birimi

HAKKIMIZDA

AMAÇ VE HEDEFLER

Amacımız; Öğrenci, personel ve personelin bakmakla yükümlü olduğu kişilere; psikolojik destek sağlamak, duygusal, sosyal ve zihinsel açıdan ortaya çıkabilecek problemlerine yönelik olarak önleyici, destekleyici ve yönlendirici çalışmalar yapmaktır.

ÇALIŞMALARIMIZ

1-Bireysel Görüşmeler:
Bireysel görüşmeler için, aşağıda belirtilen telefonlardan önceden randevu alınması, başka görüşmelerle çakışmaması açısından önemlidir. Merkezimize başvuran kişilerle yüz yüze ortalama 40 dakikalık görüşmeler yapılır .Görüşmelerde; iletişim, kimlik arayışı, çekingenlik ve yalnızlık sorunları, sınav kaygısı, stresle başa çıkma, başarı-başarısızlık, cinsel, çevresel ve ailevi sorunları ile baş edebilme ve problem çözme becerileri geliştirilir. Farkındalıkları arttırılmaya çalışılır. Belirlenen sorunlarla başa çıkmada bireyi güçlü kılacak yöntem ve teknikler uygulanır.
2-Yönlendirme:
Bazen görüşme sonrası belirlenen sorunlarla baş etmede psikiyatrik veya başka uzmanların desteği gerekebilir. Bunun için uzman kişilere yönlendirilir.
3-Psikolojik Testler:
Yardım sürecinde gerektiğinde bireye çeşitli psikolojik testler uygulanır.
4-Eğitim Seminerleri
Gerek öğrenciler, gerekse fakülte ve yüksekokul idarelerince talep edilen veya merkezimizce gerekli görülen konularda bizzat okullara gidilerek öğrenci ve personele yönelik seminerler verilir
5-Doküman ve Broşür Hazırlamak
Çeşitli konularda öğrencileri bilgilendirmek amacı ile zaman zaman broşürler hazırlanıp öğrencilere dağıtılır
6-Koruyucu Çalışmalar
-Öğrencilerde sorun oluşmadan, zorlandıkları konuları belirlemek amacıyla bazı anket ve testler uygulanır. Bu anket ve testlerin değerlendirilmesi sonrasında;
-Öğrencilere yapılması gereken bilgilendirme toplantıları, etkileşim grupları, psiko-sosyal destek, bireysel görüşmelere çağırma gibi koruyucu çalışmalar planlanır.

İLKELERİMİZ

Gizlilik: Tüm görüşmeler gizli tutulur. Her ne sebeple olursa olsun, hiçbir kurum ve kişiye bilgi verilmez. Bireysel Farklılıklara Saygı
-Başvuranın dili, dini, politik düşüncesine bakılmaksızın gerekli psikolojik destek verilir
-Değerlilik:
-Her birey bizim için önemli ve değerlidir.

PSİKOLOJİK DESTEK ALMAK İÇİN NE YAPILMALI?

Herkese belli bir zaman dilimi ayrılacağından aşağıda belirteceğimiz telefonlardan arayarak randevu alınmalıdır. Randevu günü; öğrenciler ve çalışanlar kurum kimlikleri yanlarına alarak gelmelidirler. Merkezimizde görev yapan psikologlar

Psikolog Birsen KESKİN

Tel:0 346 487 00 00