Telefon :0.346.2191131

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

Yarı Olimpik Yüzme Havuzu

 

  Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi
Yari Olimpik Yüzme Havuzu

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Y. Olimpik Yüzme Havuzu, 25 metre boyunda, 16 metre eninde, 2.25 metre sabit derinlikte ve 6 kulvarlidir.

 

Tesislerin bakimi nasil saglaniyor?

Havuz 1200m³ su ile doluyor ve suyun tamami 4 saatte bir filtrasyon sisteminden geçiyor. Havuz suyunun sicakligi yaz-kis 26-28 derece araliginda sabitleniyor. Otomasyon sistemi ile yapilan dezenfeksiyon isleminde baslica, sivi ve toz klor, pH düsürücü, yosun önleyici ve çöktürücü olmak üzere kullanilan tüm kimyasallar saglik bakanligi onaylidir.

Günlük su analiz sonuçlari da düzenli olarak yapilmaktadir. Havuz dip temizligi ise hergün havuz robotu ve dip süpürgeleri kullanilarak yapiliyor. Havuzun zemini geleneksel olarak kullanilan seramik kaplama olup seanslardan sonra temizlik robotlari yardimiyla günlük temizlik yapilmaktadir. Yosun ve bakteri olusumuna izin vermemektedir. Alttan isitilan havuz çevresindeki zemin de kaymayan seramiklerle dösendi. Havuzun temizligi ve hijyeni bizim için en önemli konulardan biri. Havuz hijyeni için, dünyanin gelismis ülkelerinde oldugu gibi, kullanicilarin bone takmalarini ve havuza girmeden önce dus alip ayak dezenfeksiyon havuzundan geçmesi zorunluluguna uymalarini istiyoruz.

 

Tesiste kimler hizmet veriyor?

Tesisimizde çalisan personel, deneyimli elemanlardan olusuyor. Cankurtaranlarimiz, antrenörlerimiz resepsiyon görevlilerimiz, tekniker ve temizlik elemanlarimiz günlük 14 saat hizmet vermektedirler

Yüzme Havuzu Kompleksi içinde hangi olanaklar bulunuyor?

Yilin 11 ayinda haftada 6 gün hizmet verecek olan tesisimizde, havuz, sauna,bulunuyor.

 

Tesislerden kimler yararlanabilecek?

Tesisimizden Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ögrencileri, akademik ve idari personeli ile emeklileri, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi disindan gelenlerde faydalanabileceklerdir. Yüzme yarismalari düzenlenilebilecek seviyede ve 240 oturma kapasiteli bir de tribün bulunuyor.

Tesiste kullanicilarin güvenligi nasil saglanacak?

Havuzun dis güvenligi üniversite güvenlik birimi tarafindan saglanmaktadir. Üyelerin havuzdaki can güvenligi açisindan da sürekli olarak sertifikali cankurtaranlar görev yapiyor. Tesis kullanimi sirasinda kullanicilarin yanlarinda degerli esyalarini getirmemelerini öneriyoruz. Buna karsin, her kullaniciya, kullanim seansi süresince emanet kasasi ve soyunma dolabi tahsis ediliyor. Üniversitemiz yerleskelerine giris izni olan araçlarin rahatlikla kullanabilecegi genis bir de otopark bulunuyor.

Havuzumuzda 07 yas ve üzeri yüzme kurslari verilmektedir. Bu kurslara katilmak isteyenler, belirlenen kurs ücretlerini ödeyerek bu etkinliklerden yararlanabilecekler.

Tesisin kullanim alanlarina girebilmek için nasil bir sistem olacak?

Tesis üyelerinin kullanim alanlarina girisinde kimlik birakmak zorunlulugu vardir.

Havuz Kurallari

HAVUZ ÜCRETLERİ:

  1. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Ücretleri

Ücretli Seanslar                                                                                                  Seans Ücreti

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Öğrencisi ve MEB Öğrencisi (Kişi başı)                    65,00 TL

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi çalışanı veya eşi (kişi başı)                                      100,00 TL

Kamu Personeli veya eşi (kişi başı)                                                                       125,00 TL

Diğerleri (kişi başı)                                                                                               165,00 TL

Kulvar Kiralama (Aylık 8 Seans olup, Kişi Sayısı 10’u Geçemez)                       10.000,00 TL

 

YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU ÜYELİK ÜCRETLERİ

 

1 Aylık (12 Seans)

2 Aylık (24 Seans)

3 Aylık (36 Seans)

Öğrenci

650,00 TL

1.270,00 TL

1.780,00 TL

Personel

770,00 TL

1.450,00 TL

2.050,00 TL

Kamu Personeli

1.275,00 TL

2.380,00 TL

3.350,00 TL

Diğer

1.800,00 TL

3.370,00 TL

4.750,00 TL

 

 

AYRINTILI BILGI IÇIN

TEL:  0346 487 00 00 / 4989