Telefon :0.346.2191131

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

Kültür

 

Üniversitemizdeki kültürel etkinlikler Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığınca gerçekleştirilmektedir. Daire Başkanlığımıza ve diğer akademik birimlere bağlı kulüp ve toplulukların sosyal kültürel ve sportif etkinliklerini gerçekleştirmelerinde bütçe olanakları çerçevesinde destek verilmektedir. Etkinliklerimizin amacı; öğrencilerimizin ilgi alanlarına göre ders dışı zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerine, yeni ilgi alanlarıyla birlikte dinlenme ve eğlenme alışkanlığı kazanmalarına; bilimsel gelişmeleri yakından takip etmelerine, isterlerse bu faaliyetlere katılmalarını sağlamak, kültürel açıdan gelişmelerine yardımcı olmaktır.

Kültürel etkinliklerimiz tüm öğrencilerimize açık olup, etkinliklerimize katılmak isteyen öğrencilerden herhangi bir ücret alınmamakta ve kendilerine etkinlikleri gerçekleştirmede her türlü destek sağlanmaktadır.

Gerçekleştirilen etkinliklerimiz; Sivas Merkez Kampusünde yer alan Kültür Merkezi Salonları, Merkezi Amfi Salonları ve Dairemiz tarafından oluşturulan çalışma salonlarında yürütülmektedir. 

 Üniversitemiz için artık gelenekselleşen Bahar Şenliği Etkinlikleri oldukça yoğun geçmekte; ünlü sanatçıların konserleri, spor müsabakaları ve yarışmalarla dolu bir haftayı öğrencilerimiz doyasıya eğlenerek yaşamaktadır. Ayrıca, üniversiteler arası organizasyonlar, etkinlik programını zenginleştirmekte, öğrencilerimizin diğer üniversite öğrencileriyle iletişimini arttırmaktadır.