Kurumsal e-posta Hesapları

Duyuru Başlama Tarihi : 12.03.2020 - Duyuru Bitiş Tarihi : 31.03.2020

Değerli Personelimiz,

Son zamanlarda üniversitemiz e-posta hesap isimleri taklit edilerek "kişisel bilgileri çalmak amacı" ile tüm üniversite personelimize kötü amaçlı e-postalar gönderilmektedir. Gönderilen e-postalarda e-posta hesabının doğrulanmasını, doğrulanmadığı takdirde e-posta hesabınızın kapatılacağı gibi bilgiler verilmekte ve sizden bir linke girmenizi istemektedir. Bu linke girdiğinizde ise bilgisayarınız veya e-posta, banka ve benzeri giriş şifreleri ele geçirilmektedir. 

 

Gönderilen e-postalarda; dil bilgisi hataları var ise, kişisel bilgilerinizi istiyorsa, e-posta, banka vb. sistemlere giriş şifrenizi istiyorsa, bağlantı linki için verilen web adresi bildiğiniz kurumsal adreslere benzer değilse çok dikkatli olmanız gereklidir. Bu tip e-postalara itibar edilmemesi gereklidir. Unutmayınız ki üniversitemiz ve diğer kuruluşlar hiçbir zaman sizden şifrenizi isteyen e-postalar göndermez. Bu tip saldırılara karşı aşağıdaki önerileri uygulamanız zararı en aza indirecektir.

 

ÖNERİLER VE ÖNLEMLER:
1. e-Posta şifrelerini acilen değiştiriniz.
2. Bilgisayarınızın güncellemelerini yapmayı ihmal etmeyin.
3. Üniversite tarafından satın alınan lisanslı antivirüs (TrendMicro) yazılımını kurun. Antivirüs yazılımını
http://lisans.cumhuriyet.edu.tr adresinden indirebilirsiniz. Kırılmış antivirüs programlarını kesinlikle kullanmayınız. Unutmayınız hiç kimse ücretsiz bir ürün vermez.
4. Gelen e-posta’nın kimden geldiğinden emin değilseniz dikkate almayınız. Unutmayın hiç bir kurum veya kuruluş mail yoluyla sizden kişisel bilgilerinizi istemez.
5. Mail yoluyla gelen her site URL’sine (Adresine) TIKLAMAYINIZ. Bankalar, sosyal paylaşım siteleri, alışveriş siteleri, mail, web siteleri gibi bağlantıları  kendiniz adres barına yazarak giriniz.
6. Güvenli olmadığını düşündüğünüz ağlardan kesinlikle elektronik işlem gerçekleştirmeyin.
Şifre girişi yaptığınız web siteleri mutlaka "https" ile başlamalıdır. "http" ile başlayan adresler başkaları tarafından dinlenebilmektedir.

 

AYLARA GÖRE DUYURULAR