Telefon :0.346.4875600

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Birim İç Kontrol ve Kalite Koordinatörlüğü

Birim İç Kontrol ve Kalite Koordinatörlüğü, Bilgi İşlem Daire Başkanlığının iş süreçlerinin etkinliğini, verimliliğini ve kalitesini artırmak için kurulmuş bir birimdir. Bu birimin temel görevleri şu şekilde özetlenebilir:

1. Kalite Yönetimi: Bilgi İşlem Daire Bşkanlığının kalite standartlarını belirlemek, uygulamak ve sürekli olarak iyileştirmek için stratejiler geliştirmek.
  2. İç Kontrol: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı içindeki iş süreçlerini, operasyonları ve faaliyetleri denetlemek ve düzenlemek suretiyle yasal düzenlemelere, politikalara ve prosedürlere uyumu sağlamak.
  3. Kalite Denetimi: Kalite yönetim sisteminin etkinliğini ve uygunluğunu değerlendirmek için periyodik denetimler yapmak.
  4. Süreç İyileştirme: İş süreçlerinin analiz edilmesi, iyileştirme fırsatlarının belirlenmesi ve süreçlerin daha verimli ve etkili hale getirilmesi için çalışmalar yapmak.
  5. Risk Yönetimi: Bilgi İşlem Daire Başkanlığının karşılaşabileceği riskleri tanımlamak, değerlendirmek ve yönetmek için stratejiler geliştirmek.
  6. Eğitim ve Danışmanlık: Çalışanlara kalite yönetimi, iç kontrol ve süreç iyileştirme konularında eğitimler vermek, danışmanlık hizmetleri sunmak.
  7. Dokümantasyon ve Raporlama: Kalite yönetimi ve iç kontrol süreçlerine ilişkin belgelerin oluşturulması, düzenlenmesi ve güncellenmesi; yönetim için düzenli raporların hazırlanması.
  8. Personel ve Öğrenci Memnuniyeti: Personel ve Öğrenci geri bildirimlerinin toplanması, analizi ve memnuniyeti artırmak için gerekli önlemlerin alınması.

Bu görevler, Bilgi İşlem Daire Başkanlığının ihtiyaçlarına göre değişiklik gösterebilir ve koordinatörlük bazı ek görevler de üstlenebilir. Özetle, Birim İç Kontrol ve Kalite Koordinatörlüğü, Bilgi İşlem Daire Başkanlığının iş süreçlerinin düzenli ve etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla çalışır ve kalite standartlarının korunması için çaba gösterir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı kalite süreçlerini yürütmek için aşağıda listelenen komisyonları kurmuştur.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Kalite Komisyonları

1. Birim Kalite Komisyonu (YÖKAK BİDR)
  2. Stratejik Plan Komisyonu
  3. Kişisel Verilerin Korunması Komisyonu (KVKK)