Telefon :0.346.2191131

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

Spor

 

         Üniversitemiz spor hizmetlerinin amacı, öğrencilerin ve çalışanların;

  • Beden sağlıklarını korumak ve geliştirmek,
  • Disiplinli çalışma alışkanlığı kazandırmak,
  • Spora ilgi duymalarını sağlamak,
  • Enerjilerini spor faaliyetlerine yöneltmek,
  • Boş zamanlarını ilgi duydukları spor dalında değerlendirmelerini sağlamak,
  • Üniversitenin tüm spor tesis ve malzemelerini tek elden kullandırarak elemanların planlı bir şekilde çalışmalarını ve bir merkezden yönetilmelerini sağlamaktır
         Bu hizmetler Üniversite içi (Fakülte ve Yüksekokullar arası) ve Üniversiteler arası faaliyetler olarak yürütülmektedir. Üniversiteler arasındaki faaliyetler T.C Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Üniversiteler Spor Federasyonu faaliyet programları dahilin de yapılmaktadır. Faaliyet gösteren spor dalları Atletizm, Basketbol, Jimnastik, Futbol, Güreş, Hentbol, Judo, Kayak, Voleybol, Dağcılık, Badminton, Karate, Tekvando, Boks, Kros, Orientring, Tenis, Su Kayağı, Jet-Ski, Bile Güreşi, Salon Futbolu ve Plaj Hentbolu’dur.

         1998-1999 eğitim-öğretim döneminde Sualtı Sporları Can Kurtarma Su Kayağı ve Paletli Yüzme Federasyonu ile işbirliği yapılarak bu spor faaliyetlerine de başlanmıştır.

         Üniversite içi faaliyetlerimizden öğrencilere ve personele yönelik futbol, basketbol, voleybol, bisiklet, tenis, kros, sağlıklı yaşam yürüyüşü ve doğa yürüyüşü etkinlikleri düzenlenmektedir.

         Hafta sonları 10-20 km. mesafelerde doğa yürüyüşleri (zirve tırmanışı, kanyon geçişi) ve mağaralar gezilip görülmektedir.

         Bahar Döneminde etkinliklerimiz artarak devam etmekte olup; gelenekselleşmiş olan Halk oyunları Şöleni ve Gençlik Şöleni bu dönemde gerçekleştirilmektedir.