Uzaktan Canlı Ders Videoları Hakkında Duyuru

Duyuru Başlama Tarihi : 05.05.2020 - Duyuru Bitiş Tarihi : 20.05.2020

 

Bilindiği üzere Üniversitemizde 23 Mart 2020 tarihi itibarıyla ön lisans/lisans programlarında ders materyali eklemek suretiyle asenkron (eşzamansız), lisansüstü ve formasyon programlarında ise senkron (eşzamanlı) olarak uzaktan eğitime geçilmişti.

 

Bu süreçte ön lisans/lisans programlarında da Zoom, Google Classroom, Youtube gibi farklı kanallardan isteyen akademisyenlerimiz tarafından canlı veya video kayıt yöntemiyle ders yapılabilmekteydi.

 

Ancak başta Fen, Mühendislik ve Sağlık Bilimleri alanlarında ders içerikleri dikkate alındığında canlı ders anlatımının zorunlu olduğu anlaşılmaktadır.

 

Bu kapsamda Üniversitemiz tarafından Microsoft Teams programı üzerinden gerekli düzenlemeler yapılarak konuyla ilgili eğitim videolarının linkleri aşağıdadır.

 

Bu haftadan itibaren öğretim elemanlarımızın ders materyali eklemek dışında mümkün olduğunca mevcut ders programlarına riayet ederek Microsoft Teams programını kullanmak suretiyle canlı ders anlatımlarına geçmesi planlanmıştır.

 

Konuyla ilgili hazırlanmış olan eğitim videolarındaki yönergelerin dikkatli bir şekilde takip edilerek uygulanması, öğrencilerimizin final sınavlarına daha sağlıklı bir şekilde hazırlanması bakımından önem arz etmektedir.

 

Konuyla ilgili gereken hassasiyetin gösterilmesini önemle rica ederim.

 

 

Prof. Dr. Alim Yıldız - Rektör

 

 

Eğitim Videoları;

 

Öğretim Elemanları İçin:

 

Microsoft Teams Kurulumu Nasıl Yapılır?

https://youtu.be/RR2dmYkTh-Y

 

Microsoft Teams'de Sınıf Nasıl Oluşturulur?

https://youtu.be/3AQBheYSjnQ

 

Microsoft Teams'de Canlı Ders Nasıl Yapılır?

https://youtu.be/8c8JDc8xwmc

 

Öğrenciler İçin:

 

Microsoft Teams Kurulumu Nasıl Yapılır?

https://youtu.be/RR2dmYkTh-Y

 

Microsoft Teams'de Sınıfa Nasıl Üye Olunur?

https://youtu.be/-ARXxBcwCf4

AYLARA GÖRE DUYURULAR