Telefon :0.346.2191120

Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı

Amaç ve Hedeflerimiz

 

    

            Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığının temel amaç ve hedefleri aşağıdaki gibi belirlenmiştir;

1- Üniversite binalarının bütçe imkanları ve master plan çerçevesinde yenilenmesi ve mevcut binalarda ihtiyaç duyulan tadilat ve onarımların yapılması.

- İçinde barındırdığı; fakülte, yüksekokul gibi birimlerin zaman içerisinde artan öğrenci sayıları, açılan yeni bölümleri, değişerek gelişen fonksiyonları ve programları nedeniyle ihtiyaca cevap veremeyecek hale gelen binaların yenileme ve tadilatlarının yapılması,

- Esaslı onarım ve tadilata ihtiyacı olan binaların saptanarak proje ve maliyet keşfi çalışmaları hazırlandıktan sonra yenileme, onarım ve tadilatlarının yapılması.

- Son deprem yönetmeliğinden önce inşa edilmiş binaların olanaklar dahilinde gerekli inceleme ve tahkikleri yapılarak depreme dayanıklılık durumlarının saptanması ve bu çalışma neticesinde gerekli görülür ise güçlendirme projeleri hazırlanarak uygulamaya geçirilmesi,

- Yerleşkelerin bir bütün halinde ele alınarak yeni master planlarının hazırlanması

 

2- Eğitim-Öğretim faaliyetlerini daha çağdaş, verimli ve modern bir ortamda sunabilmek için ilave dersliklerin yapılması.

- Üniversitemizin Eğitim ve Öğretim hizmeti veren ve artan öğrenci kapasitesi ve açılan yeni bölümler nedeniyle derslik sıkıntısı çeken çeşitli birimlere hazırlanan master plan ve uygulama projeleri doğrultusunda daha çağdaş, daha modern ilave derslik yapılması amacıyla gerekli çalışmaları yürütmek.

 

3- Bilgisayar ortamında bulunan “Mimari Proje Arşivi”nin geliştirilmesi.

- Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı olarak daha önceden basılı ortamda (ozalit, çıktı vb.) hazırlanmış olan ve yeni hazırlanacak projelerin, uygulamada ve ihale öncesi ön hazırlık aşamasında daha etkin bir şekilde kullanılabilmesi için mevcut bilgisayar tabanlı mimari proje arşivine eklenerek arşivin geliştirilmesi.

 

4- Üniversitemiz yer altı imalatlarının korunması-geliştirilmesi.

 

Üniversitemiz Yerleşkelerinde kurulduğu günden bu güne yer altı imalatları ( Elektrik, Kanalizasyon, Temiz Su, Gaz, vb.. )  planlarının çıkartılarak olası zararları en aza indirmek için projelendirmek, revizesi gelen kısımların yenilemek.