Konser: Kornea Beşlisi

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Eğrilmez, özellikle kornea nakli konusunda Ülkemizdeki önemli uzmanlardandır. Bunun yanında kendisi  bir bağlama sanatçısıdır.

Aşık Veysel eserlerini icra eden ve kornea nakli gerçekleştirerek bir nebze olsun görmesini sağladığı bir hastasıyla beraber kurduğu kornea ikilisi adlı bir grubu vardır.

Bu grup zaman zaman çeşitli organizasyonlarda sahne almaktadır.

Son olarak, kendisinin türkülerdeki hekimlik adıyla Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı Türk Halk Müziği sevenler için son derece güzel bir kitabı da vardır.

Bu kitaptaki bilgileri aktardığı bir müzikal konferans şovu da var ki bunu da zaman zaman çeşitli organizasyonlar kapsamında sergilemektedir. 

Sivas'ın Divriği İlçesine bağlı Özbağı köyünde dünyaya gelen ve Aşık Veysel'in türkülerini çok seven Sayın Eğrilmez'in hayatı, 8 yaşında babası tarafından ünlü ozanın "Dostlar Beni Hatırlasın" kitabının hediye edilmesiyle değişir. Kitabın kapağında yer alan fotoğrafını görünce Aşık Veysel'in görme engelli olduğunu öğrenen Eğrilmez, göz doktoru olmaya karar verir. Ailesinin iyi eğitim alması için İzmir'e göç etmesiyle eğitim hayatını bu amaç doğrultusunda sürdürme imkanına kavuşan Sayın Eğrilmez göz doktoru olur.

Hiçbir zaman ekonomik çıkarları bilimsel düşüncesinin önüne geçmeyen, akademik yükselme kaygısı olmayan, etik davranma ve sosyal sorumluluk projelerini hayatının merkezinde tutan, konserlerini Aşık Veysel türkülerini hikayeleri ile ve farklı bir yorumla anlatan Hocamız, girişimlerimiz ve davetimiz sonucunda konser vermek üzere siz Değerli Misafirlerimiz için Sivas'a gelecektir.

Konserde kendisine TRT Sanatçısı Cem CANSIZ, Çağlayan HERGÜL, Özgün DÜZGÜN ve Cem Yasin DUMAN eşlik edecektir.

Konserimizin amacı Kornea nakli konusunda farkındalık yaratmak olup, konserimiz ÜCRETSİZ olup, manevi desteğinize ihtiyaç duyurmaktadır. 

 

Tarih: 2 Haziran 2018

Saat: 14.00

Yer: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü AKM Salonu
 
 



Haber Tarihi : 02.06.2018

AYLARA GÖRE ETKİNLİKLER