Telefon :0.346.2191128

Personel Daire Başkanlığı

7417 sayılı Af Kanunu Kapsamında Başvuruda Bulunacak Olan TUS/DUS/YDUS Uzmanlık Eğitimi Öğrencilerinin (Araştırma Görevlisi) Dikkatine

Başlama Tarihi : 26.07.2022 - Bitiş Tarihi : 07.11.2022

05/07/2022 tarih ve 31887 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’na 7417 sayılı kanun ile eklenen geçici 83'üncü madde gereği ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının uygulama ilkelerinin 27’nci maddesi gereğince af kanunundan yararlanmak isteyen Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi araştırma görevlisi kadrolarında Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca ( Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS), Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS), Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS) ) araştırma görevlisi kadrolarında uzmanlık eğitimini yapmakta iken, kendi isteğiyle veya herhangi bir nedenle ilişiği kesilen ve yükseköğretim kurumlarına başvurarak aftan yararlanmak isteyen adaylar, en geç 07 Kasım 2022 tarihi mesai bitimine kadar Üniversitemizin ilgili fakültelerine şahsen veya posta ile  başvuru yapmaları gerekmektedir.
            Başvurular 01 Ağustos 2022 Pazartesi gününden itibaren alınacaktır. Bu tarihten önce başvuru alınmayacaktır.

Başvuru İçin İstenen Belgeler
  1. Başvuru Dilekçesi ( Başvuru dilekçesi için tıklayınız. )
  2. Kimlik Fotokopisi,
  3. Adli Sicil Kaydı (e-devlet üzerinden alınabilir)