Telefon :0.346.2191128

Personel Daire Başkanlığı

2022 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) 1. Dönem Yerleştirme Sonuçları Kapsamında Üniversitemize Atanan Adayların Dikkatine

Başlama Tarihi : 28.04.2022 - Bitiş Tarihi : 17.05.2022

             2022 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) 1. Dönem Yerleştirme Sonuçları 28.04.2022 tarihinden itibaren ÖSYM' nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanmıştır. Bu kapsamda Kurumumuza atanmaya hak kazananların (BU DÖNEM YERLEŞEN ADAYLAR SBA KADROSU OLUP BAŞVURULARI SAĞLIK BAKANLIĞI ALACAKTIR. BİZE SADECE YABANCI UYRUKLU OLARAK KAZANAN ADAYLAR BAŞVURUDA BULUNACAKLARDIR.) 17.05.2022 tarihi mesai bitimine kadar aşağıda belirtilen online müracaat linkinden online müracaat etmeleri ve kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.
              Herhangi bir Kamu Kurumunda çalışmayan adaylar veya özel klinikte/muayenende, özel hastanede çalışan adaylar Açıktan Atanma işlemine tabi tutulacak olup, Açıktan atanacak adaylar için Arşiv Araştırması yapılacak ve yapılan Arşiv Araştırması neticesinde atamaları tamamlanacaktır.
          Açıktan atanacak adaylara göreve başlama tarihleri arşiv araştırmasının sonucuna göre bildirilecek olup, bildirilen tarihler arasında göreve başlamaları istenilecektir. Özel muayehanede veya özel hastanede görev yapanlar göreve başlama için çağırılana kadar çalışmalarında herhangi bir sakınca olmamakla birlikte göreve başlama için geldiklerinde çalıştıkları yerlerden ayrılmış olmaları gerekmektedir.

Açıktan Atanacak olan (YÖK Kadrosu) Adayların Online Başvuruda Sisteme Yüklemesi Gereken Belgeler;

  1. TUS Yerleşti Sonuç Belgesi (için  tıklayınız.)
  2. Adli Sicil Kaydı ( e-devlet sisteminden almak için tıklayınız.)
  3. Askerlik Durum Belgesi (e-devletten almak için tıklayınız.)
  4. Diploma Örneği veya Geçici Mezuniyet belgesi ( e-devlet sisteminden almak için tıklayınız.)

Açıktan Atanacak olan (YÖK Kadrosu) Adayların Online Başvuruda Sisteme Yükleyeceği Belgelere Ek Olarak Göreve Başlarken Getirmesi Gereken Belgeler;

  1. Heyet Raporu (Tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanelerinden alınacak olup, özel Üniversite veya özel hastaneden alınan heyet raporları kabul edilmemektedir. En geç 6 ay içerisinden alınmış olması gerekmektedir.)
  2. Diplomanın veya Geçici Mezuniyet Belgesinin aslı
  3. Kamudan daha önce istifa etmiş ise geçmiş hizmetini gösterir hizmet cetveli (e-devletten HİTAP Hizmet Dökümü olarak alınabilir.)
  4. En az 1 adet biometrik fotoğraf olmak üzere 4 adet vesikalık fotoğraf
  5. Nüfus cüzdan fotokopisi

           Herhangi bir Kamu Kurumunda kadrolu bir pozisyonda görev yapan adaylar Naklen atanma işlemine tabi tutulacaktır, adayların görev yaptığı kamu kurumundan muavafakatları istenilecek olup, yapılan muvafakat yazışma işlemleri tamamlanıp kurumumuzda göreve başlama yapacaklardır.

Naklen Atanacak Olan (YÖK Kadrosu) Adayların Online Başvuruda Sisteme Yüklemesi Gereken Belgeler;

  1. TUS Yerleşti Sonuç Belgesi için  tıklayınız.
  2. Askerlik Durum Belgesi (e-devletten almak için tıklayınız.)
  3. Diploma Örneği veya Geçici Mezuniyet belgesi ( e-devlet sisteminden almak için tıklayınız.)

Naklen Atanacak Olan (YÖK Kadrosu) Adayların Online Başvuruda Sisteme Yükleyeceği Belgelere Ek Olarak Göreve Başlarken Getirmesi Gereken Belgeler;

  1. Personel Nakil Bildirimi / Personel Maaş Bildirimi  (Personel Nakil Bildirimi/Maaş Nakil Bildiriminde mehil müddeti 15 gün olup, belgede belirtilen ayrılış tarihi itibariyle 15 gün içinde Üniversitemize gelip göreve başlamaları gerekmektedir.)
  2.  Askerlik Durum Belgesi (e-devletten almak için tıklayınız.)
  3. Diploma Örneği veya Geçici Mezuniyet belgesinin aslı
  4. En az 1 adet biometrik fotoğraf olmak üzere 4 adet vesikalık fotoğraf
  5. Nüfus cüzdan fotokopisi
  6. Yıllık izin durumunu gösterir onaylı belge (Personel Nakil bildiriminde belirtiliyorsa gerek yok.)

         Sağlık Bakanlığı adına (SBA) Üniversitemizde eğitim almaya hak kazanan adaylar başvurularını Sağlık Bakanlığına yapmaları gerekmektedir. (SBA) Sağlık Bakanlığı Adına başvuru yapacak adayların Bakanlık duyurusu İçin tıklayınız.

Sağlık Bakanlığı Adına Eğitim Almaya Hak Kazanan Adaylardan Üniversitemizde Göreve Başlarken Getirmesi Gereken Belgeler;

  1. TUS Yerleşti Sonuç Belgesi  
  2. Bakanlık Tarafından Düzenlenen Görevlendirme Oluru
  3. Askerlik Durum Belgesi  
  4. Diploma Örneği veya Geçici Mezuniyet belgesi
  5. En az 1 adet biometrik fotoğraf
  6. Nüfus cüzdan fotokopisi
  7. Yıllık izin durumunu gösterir onaylı belge

        Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliğinin 14'üncü Maddesi Uyarınca Yabancı Uyruklu (YBU) Statüden Üniversitemizde eğitim almaya hak kazanan adayların;

Online Başvuruda Sisteme Yüklenmesi Gereken Belgeler;

  1. TUS Yerleşti Sonuç Belgesi için  tıklayınız.
  2. Diploma Örneği  (Diplomalarını yurt dışında almış ise,yeminli tercüman örneği ile YÖK denklik belgesi)
  3. Kimlik Fotokopisi
  4. Pasaport Fotokopisi ve Yeminli Tercüman Çevirisi
  5. Adli Sicil Kaydı

Yabancı Uyruklu Adayların Online Başvuruda Sisteme Yükleyeceği Belgelere Ek Olarak Göreve Başlarken Getirmesi Gereken Belgeler;

  1. Heyet Raporu (Tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanelerinden alınacak olup, özel Üniversite veya özel hastaneden alınan heyet raporları kabul edilmemektedir. En geç 6 ay içerisinden alınmış olması gerekmektedir.)
  2. Diploma Aslı  (Diplomalarını yurt dışında almış ise, yeminli tercüman aslı ile YÖK denklik belgesinin aslı)
  3. Pasaport Fotokopisi ve Yeminli Tercüman Çevirisinin aslı
  4. En az 1 adet biometrik fotoğraf olmak üzere 4 adet vesikalık fotoğraf
  5. Taahhütname (Yönetmelik uyarınca Uzmanlık Eğitimi süresince kendilerine burs verileceğini veya Türkiye’de giderlerinin karşılanacağının belirtilen bir belge)
  6. Türkçe Dil Eğitim Belgesi (Mesleki konuları izleyebilecek düzeyde Türkçe bildiklerini gösteren TÖMER’den alacakları sertifika olup, Yönetmelik uyarınca 1 yıl içinde sunulması zorunludur. Aksi halde uzmanlık eğitimi ile ilişikleri kesilir. Türkiye deki Tıp Fakültelerinden mezun olanlardan istenmez.)

 

 ONLİNE  BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ.


 AYRICA TEBLİGAT YAPILMAYACAKTIR. BU BİLDİRİ TEBLİGAT NİTELİĞİNDEDİR

 



DUYURULAR

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ KADROLARINA BAŞVURMA, YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNERGESİ