Telefon :0.346.2191128

Personel Daire Başkanlığı

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı Duyurusu

Başlama Tarihi : 19.08.2021 - Bitiş Tarihi : 02.09.2021

                                                                                                               D      U      Y      U     R     U   

 

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Başvuru Tarihi:

19/08/2021

Son Başvuru Tarihi:

02/09/2021 (Mesai Bitimi)

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yazılı Sınav Yeri ve Tarihi:

Üniversitemiz web sitesinde bilahare duyurulacaktır.

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sözlü Sınav Yeri ve Tarihi:

Üniversitemiz web sitesinde bilahare duyurulacaktır.

           

             Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği” uyarınca Üniversitemizce Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı yapılacak kadroların unvanı, derecesi, birimi, sayısı, başvuracak personelde aranan nitelikler aşağıda belirtilmiştir.

GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI YAPILACAK KADROLAR

GÖREVDE YÜKSELME SINAVI YAPILACAK KADROLAR

BİRİMİ

UNVANI

SINIFI

KADRO DER.

ADEDİ

ARANILAN NİTELİKLER

Öğrenci İşleri Daire Başk.

Şube Müdürü

GİH

1

1

İlan edilen kadrolar için belirlenen başvuru süresinin son günü itibarıyla Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 6. ve 7. maddesinde belirtilen şartları taşıyor olmak.

 

İdari ve Mali İşler Daire Başk.

Sivil Savunma Uzmanı

GİH

1

1

*

Şef

GİH

3

10

*Kadronun birimi talebi olan birimlere göre Rektörlüğümüzce belirlenecektir.

 

UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI YAPILACAK KADROLAR

BİRİMİ

UNVANI

SINIFI

KADRO DER.

ADEDİ

ARANILAN NİTELİKLER

Veteriner Fakültesi

Veteriner Hekim

SH

1

1

İlan edilen kadrolar için belirlenen başvuru süresinin son günü itibarıyla Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 8. ve 9. maddesinde belirtilen şartları taşıyor olmak.

Mühendislik Fak.

Mühendis

TH

1

1

Yapı İşleri ve Teknik Dai. Bşk.

Mühendis

TH

3

1

Sağlık Kültür ve Spor Dai. Bşk.

Antrenör

GİH

6

1

Yapı İşleri ve Teknik Dai. Bşk.

Tekniker(tarım)

TH

1

1

Yapı İşleri ve Teknik Dai. Bşk.

Tekniker (iş sağlığı ve gūvenliği)

TH

5

1

GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SURETİYLE ATANACAKLARDA ARANACAK GENEL ŞARTLAR

           İlan edilen kadrolar için belirlenen başvuru süresinin son günü itibariyle aranan nitelikleri taşıyan personel, başvuru şartlarını taşıdığı farklı unvanlı kadrolardan sadece biri için duyuruda belirtilen şekilde başvuruda bulunabilir. Birden fazla kadroya başvuru yapan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Aylıksız izinde bulunanlar dâhil olmak üzere, ilgili mevzuat uyarınca verilen izinleri kullanmakta olanların da başvuruda bulunarak sınava katılmaları mümkündür.

            İlan edilen kadrolara diğer kurumların personeli ve aday memur statüsünde bulunanlar başvuruda bulunamazlar.

Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği gereği yapılacak yazılı sınavından (100) tam puan üzerinden en az (60) ve daha yüksek puan alan personel başarılı sayılacaktır.

         Yazılı sınavda en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının beş katına kadar aday, yazılı sınavın Üniversitemiz resmi internet sitesinde ilan edilmesinden sonra sözlü sınava alınır. Son adayla aynı puana sahip olan personelin tamamı sözlü sınava alınır. İlgili personel, sınav kurulunun her bir üyesi tarafından;

  • Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,
  • Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,
  • Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu,
  • Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,
  • Genel kültürü ve genel yeteneği,
  • Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,

esas alınarak sözlü sınavda (100) tam puan üzerinden en az (70) puan alanlar başarılı sayılır. Bu iki sınavın aritmetik ortalaması alınmak üzere hesaplanan başarı puanı (100) tam puan üzerinden en az (70) puan alanlar başarılı kabul edilir. Başarı puanlarının eşit olması hâlinde, sırasıyla;

  •  Hizmet süresi fazla olanlara,
  •  Daha üst öğrenimi bitirmiş olanlara,
  •  Üst öğrenim mezuniyet notu yüksek olanlara,

öncelik verilmek suretiyle, en yüksek puandan başlamak üzere başarı sıralaması belirlenir. Başarı puanı Üniversitemiz web sayfasında ilan edilecektir.

       Unvan değişikliği sınavları, görev alanları ve atama yapılacak görevin niteliğine ilişkin konularda yaptırılır ve bu sınavlara katılacaklarda, kurumda veya öğrenim durumları ile ilgisi bulunmayan görevlerde belirli süre hizmet yapmış olma şartı aranmaz.

        İlan edilen şube müdürü, şef ve sivil savunma uzmanı kadrosu için belirlenen başvuru süresinin son günü itibariyle 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 68 inci maddesinin (B) bendinde belirtilen hizmet şartlarını taşıması gerekmektedir (1. derece kadrolar için lisans mezunları en az 10 yıl,  3. derece kadrolar için lisans mezunları en az 8 yıl, önlisans mezunları için en az 10 yıl hizmeti bulunmak).

         İlan edilen kadrolar için 657 Sayılı Kanunun 45. ve 76. Maddeleri gereğince atanacağı kadronun derecesi Kazanılmış Hak Aylığının üç üst- üç alt derecesinden fazla olmaması şarttır.

GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SURETİYLE ATANACAKLARDA ARANACAK ÖZEL ŞARTLAR

Şube Müdürü kadrosuna atanabilmek için:

  1. En az dört yıllık yükseköğrenim mezunu olmak,
  2. İlan edilen kadrolar için belirlenen başvuru süresinin son günü itibarıyla, yükseköğretim üst kuruluşları ile yükseköğretim kurumlarında şef, koruma ve güvenlik şefi, uzman, sivil savunma uzmanı, araştırmacı, basın ve halkla ilişkiler müşaviri, müze araştırmacısı, çözümleyici, başhemşire, müdür yardımcısı kadrolarından birinde veya en az lisans düzeyinde öğrenim gerektiren unvan değişikliğine tabi kadrolardan birinde çalışıyor olmak.      

Sivil Savunma Uzmanı kadrosuna atanabilmek için:

  1.  En az dört yıllık yükseköğrenim mezunu olmak,
  2.  İlan edilen kadrolar için belirlenen başvuru süresinin son günü itibarıyla, yükseköğretim üst kuruluşları ile yükseköğretim kurumlarında şef, koruma ve güvenlik şefi, çözümleyici, başhemşire kadrolarından birinde veya en az lisans düzeyinde öğrenim gerektiren unvan değişikliğine tabi ( Mühendis, Mimar, Şehir Plancısı, Bölge Plancısı, Jeolog, Hidrobiyolog, Hidrolog, Jeomorfolog, Fizikçi, Matematikçi, İstatistikçi, Yöneylemci Ekonomist, Kimyager, Heykeltıraş, Arkeolog, Astronom, Kaptan, Veteriner, Sosyal Çalışmacı, Biyolog, Psikolog, Sosyolog, Bakteriyolog, Odyolog, Fizyoterapist, Diyetisyen, Pedagog, Çocuk Gelişimcisi, Çocuk Eğitimcisi, Çocuk Eğiticisi, Sağlık Fizikçisi) kadrolardan birinde çalışıyor olmak.

Şef kadrosuna atanabilmek için;

  1. En az iki yıllık yükseköğrenim mezunu olmak,
  2. Ayniyat saymanı, sıhhi malzeme saymanı, fon saymanı, sayman, muhasebeci, memur, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, programcı yardımcısı, anbar memuru, santral memuru, daktilograf,  sekreter, veznedar, satınalma memuru, ayniyat memuru, yurt yönetim memuru, tahsildar, mutemet, raportör, şoför, koruma ve güvenlik görevlisi kadrolardan birinde veya mühendis hariç olmak üzere unvan değişikliğine tabi kadrolarından birinde çalışıyor olmak.

Veteriner Hekim kadrosuna atanabilmek için;  

    - Veterinerlik lisans bölümü mezunu olmak şartı aranacaktır.

Mühendis kadrosuna atanabilmek için;

    - Gıda mühendisliği bölümü mezunu olmak şartı aranacaktır.

Antrenör kadrosuna atanabilmek için;

    -  Fakülte veya Yüksekokullarının Antrenörlük eğitimi veren bölümlerinden mezun olmak.

Tekniker(1°) kadrosuna atanabilmek için;

     - İki yıllık tarım bölümü mezunu olmak.

Tekniker(5°) kadrosuna atanabilmek için;

  -  İki yıllık iş sağlığı ve güvenliği bölümü mezunu olmak.

 

GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YAZILI SINAVINA İLİŞKİN GENEL BİLGİLER

  1. Görevde Yükselme Sınavında 80 soru sorulacak olup sınav süresi 120 dakika, Unvan Değişikliği Sınavında 50 soru sorulacak olup sınav süresi 75 dakika olarak verilecektir. Sınav 4 (dört) seçenekli ve çoktan seçmeli şeklinde olacaktır. Sınavın değerlendirmesi doğru cevap sayısı üzerinden yapılacak olup yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır.
  2. Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavına başvuruda bulunacak adayların başvuru formunu (başvuru formu için tıklayınız) eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurup mezuniyet belgesi ve banka dekontu ile birlikte kapalı zarf içerisinde son başvuru tarihi mesai bitimine kadar Personel Dairesi Başkanlığı İdari Sicil Servisine şahsen teslim etmeleri gerekmektedir (posta veya e-mail ile başvurular kabul edilmeyecektir). Bu tarihten sonraki başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Aranan şartları taşıyan ve taşımayan personel listesi yapılan başvuruların incelenmesi sonrasında Üniversitemiz web sayfasında yayınlanacaktır. Sınav başvurusunda kişi beyanı esas kabul edilecek, gerçeğe aykırı ve yanlış beyanda bulunanların başvuruları geçersiz sayılacaktır.
  3. Başvuran adaylardan 250 (iki yüz elli) TL sınav ücreti alınacaktır. Sınav ücreti Ziraat Bankası Kampüs Şubesinin TR 7100 0100 1507 3987 7045 5026  nolu hesabına (açıklama kısmına “Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınav Ücreti” yazılmalıdır.) yatırılarak, dekontun başvuru formuna eklenmesi gerekmektedir.

 

GÖREVDE YÜKSELME SINAVI KONU BAŞLIKLARI

T.C. ANAYASASI

      1- Anayasanın Yükseköğretime İlişkin Maddeleri

KANUNLAR

  1. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu
  2. 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu
  3. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu
  4. 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu
  5. 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu
  6. 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu
  7. 3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu
  8. 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun
  9. 6245 sayılı Harcırah Kanunu
  10. 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu

CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMELERİ

  1. 2 Nolu Kararname
  2. 3 Nolu Kararname
  3. 10 Nolu Kararname

KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELER

  1. 124 sayılı Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumlarının İdari Teşkilatı Hakkında Kanun Hükmünde Kararname

YÖNETMELİKLER

  1. Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik
  2. Bilgi Edinme Hakkı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Esaslar ve Usuller Hakkında Yönetmelik
  3. Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Daire Yönetmelik
  4. Taşınır Mal Yönetmeliği
  5. Devlet Memurlarının Şikâyet ve Müracaatları Hakkında Yönetmelik
  6. Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği
  7. Doçentlik Yönetmeliği
  8. Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği
  9. Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik
  10. Üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliği

 

 

 



DUYURULAR

2023 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) 2. Dönem Ek Yerleştirme Sonuçları Kapsamında Üniversitemizde Eğitim Almaya Hak Kazananların Dikkatine
SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ KADROLARINA BAŞVURMA, YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNERGESİ