Telefon :0.346.2191128

Görevde Yükselme Yazılı Sınav Tarihi : 07.08.2017

Yazılı Sınav Saati                                 : 10.00

Yazılı Sınav Yeri                                   : Merkezi Amfi

Sözlü Sınav                                         :  Sözlü sınav tarihi ve yeri bilahare duyurulacaktır.

12 Nisan 2014 tarih ve 28970 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği” uyarınca 3 (üç) adet Şoför kadrosuna görevde yükselme sınavıyla atama yapılacaktır.

GÖREVDE YÜKSELME SINAVI HAKKINDA GENEL AÇIKLAMALAR:

Aylıksız izinde bulunanlar dâhil olmak üzere, ilgili mevzuatı uyarınca verilen izinleri kullanmakta olanların da başvuruda bulunarak sınava katılmaları mümkündür. İlan edilen kadrolara diğer kurumların personeli ve aday memur statüsünde bulunanlar başvuruda bulunamazlar. Yapılacak yazılı sınavda yüz üzerinden en az altmış puan alanlar başarılı sayılırlar. Görevde yükselme suretiyle atanacakların yazılı ve sözlü sınavda başarılı olmaları gerekir. Yazılı sınavda en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının beş katına kadar aday sözlü sınava alınır. Son adayla aynı puana sahip olan personelin tamamı sözlü sınava alınır. Sözlü sınavda yüz üzerinden en az yetmiş puan alanlar başarılı sayılır. Başarı puanı, yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle tespit edilerek Üniversitemiz resmi internet sitesinde ilan edilecektir.

Başarı puanlarının eşit olması halinde sırasıyla,

a) Hizmet süresi fazla olanlara,

b) Daha üst öğrenimi bitirmiş olanlara,

c) Üst öğrenim mezuniyet notu yüksek olanlara

Öncelik verilmek suretiyle, en yüksek puandan başlamak üzere başarı sıralaması belirlenir. Gerekli şartları taşımadığı daha sonra saptananların sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz, atamaları yapılmış olanların atamaları iptal edilir. Görevde yükselme sınavında başarılı olmalarına rağmen, ilan edilen kadro sayısı nedeniyle ataması yapılamayacak personelden en fazla asıl aday sayısı kadar personel, başarı sıralaması listesinde yedek olarak belirlenir.

Görevde Yükselme Suretiyle Atanacaklarda Aranacak Genel Şartlar:

a)   İlan edilen kadrolar için belirlenen başvuru süresinin son günü itibariyle, ilgilinin başvurulan kadroya ilişkin 7 nci maddede belirtilen alt görevlerde toplam en az üç yıl hizmeti bulunmak, ilan edilen kadro için bu şartı sağlayan personel bulunmaması durumu hariç olmak üzere, bu hizmet süresinin en az bir yılını kurumda geçirmiş olması gerekir.

b)   Görevde yükselme sınavında başarılı olmak.

Görevde Yükselme Sınavı sonucu Atanacaklarda Aranacak Özel Şartlar:

Şoför kadrosuna atanabilmek için;

1. En az ortaöğretim mezunu olmak,
  2. En az 3 yıllık (B) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,
  3. Aşçı, bahçıvan, bekçi, berber, dağıtıcı, garson, gassal, hademe, hastabakıcı, hizmetli, itfaiyeci, kaloriferci, laborant yardımcısı, sağlık teknisyen yardımcısı, teknisyen yardımcısı, terzi kadrolarının birinde çalışıyor olmak şartı aranacaktır.

GÖREVDE YÜKSELME YAZILI SINAVI KONU BAŞLIKLARI

KANUNLAR

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu
  2. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu
  3. 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu
  4. 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu
  5. 6245 sayılı Harcırah Kanunu
  6. 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu

YÖNETMELİKLER

1. Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik
  2. Bilgi Edinme Hakkı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik
  3. Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik
  4. Devlet Memurlarının Şikâyet ve Müracaatları Hakkında Yönetmelik
  5. Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik
  6. Devlet Memurlarına Verilecek Hastalık Raporları İle Hastalık ve Refakat İznine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik

Not: Yukarıda belirtilen Kanun ve Yönetmeliklere ulaşmak için tıklayınız.

İlan edilen kadro için aranan genel ve özel şartları taşıyan adaylar Başvuru formu doldurarak istenilen belgeleri ekleyerek zarf içerisinde son başvuru tarihi mesai bitimine kadar Personel Daire Başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir.

Başvuru formu için tıklayınız.

D U Y U R U L U R

DUYURULAR

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ KADROLARINA BAŞVURMA, YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNERGESİ