DGS KAYIT İŞLEMLERİ
Başlama Tarihi : 30.09.2024 - Bitiş Tarihi : 09.10.2024
DGS KAYITLARI
Üniversitemizin herhangi bir bölüm/programına DGS kontenjanından yerleşen öğrencilerimizin kesin kayıt işlemleri aşağıda yazılı şekilde yapılacaktır.
E-KAYIT
E-kayıtlar 2-7 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Öğrenciler PTT şubelerinden edinebileceği e-devlet şifresi ile Üniversitemize gelmeden https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden kaydını online yaparak elektronik kayıt belgesini alabilecektir. Online kayıt yapan öğrencilerimizin ayrıca kayıt tarihlerinde üniversitemize gelmeleri veya daha sonra belge getirmeleri gerekmemektedir.
Mezuniyeti e-devlet’te görünmemesi nedeniyle e-devlet sisteminden kayıt yapamayan öğrenciler, kimlikleri ve ön lisans mezuniyet belgesi ile birlikte 02 - 09 Ekim 2024 tarihleri arasında Üniversitemize gelerek Öğrenci İşleri Dairesinde kayıtlarını şahsen yaptıracaklardır.
Staj tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. durumlarda mezun olamayan öğrenciler yukarıda yazılı tarihler arasında Öğrenci işleri Daire Başkanlığına şahsen gelerek geçici kayıt yaptırabilirler. Geçici kayıt yaptıran öğrencilerin 2024-2025 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar mezun olduklarını belgelemeleri gerekmektedir.
Kayıt yaptıran öğrenci daha önce öğrenim gördüğü programa ait ders içeriklerini (üniversitelerin web sayfasından alınabilir) ve transkriptini yerleştiği Bölüm Başkanlığına iletecektir.
Normal öğretim programlarına yerleşen öğrenciler herhangi bir ücret ödemeyeceklerdir. İkinci öğretim programlarına yerleşen öğrenciler ile İLİTAM öğrencileri bulundukları yerlerdeki Ziraat Bankalarının ATM’lerinden Okul numaraları ile öğrenim ücretlerini kayıt tarihleri arasında yatırmaları gerekmektedir.
DUYURULAR
![]() |
Daire Başkanlığı Devir Teslim Töreni |