Kamuoyu Duyurusu

Duyuru Başlama Tarihi : 14.10.2020 - Duyuru Bitiş Tarihi : 25.10.2020

 

Son zamanlarda Diş Hekimliği Fakültemize gelen ihbarlar neticesinde bazı vatandaşlarımızın, kendilerini “Diş Hekimliği Fakültesi Mensubu” olarak tanıtan kişilerce (doktor veya öğrenci) evlerinde ziyaret edildiği bilgisine ulaşılmıştır.

 

Tez veya anket çalışması kapsamında ziyarete geldiklerini söyleyen bu kişilerin; evde yaşayan birey sayısı, evde yaşayanların mesleği, sağlık durumu, gelir düzeyi vb. konular da bilgiler aldığı ve bazılarının da diş macunu önererek satmaya çalıştığı gelen şikâyetler arasındadır.

 

Diş Hekimliği Fakültemiz tarafından bu yönde (evlere ziyarete gitme, sağlık taraması yapma, diş macunu satma vb.) hiçbir çalışma bulunmamakla beraber, bu olayların ticari amaç güdülerek yapılabileceği, hırsızlık, dolandırıcılık kapsamında bilgi toplama amacı ile de yapılmış veya yapılıyor olabileceği düşünülmektedir.

 

Vatandaşlarımızın bu konuda dikkatli olmaları ve Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültemizin adını kullanarak gelen hiç kimseye itibar etmemesi ayrıca İl Emniyet Müdürlüğüne bilgi vermesi gerekmektedir.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi

AYLARA GÖRE DUYURULAR