Bilimsel Bir Makale Nasıl Yazılmaz Konferansı Düzenlendi

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) 40. yıl etkinlikleri kapsamında CÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından “Bilimsel Bir Makale Nasıl Yazılmaz” konulu konferans düzenlendi.

Tıp Fakültesi Ek Derslik binası konferans salonunda gerçekleştirilen konferansa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okay Bulut, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve Tıp Fakültesi öğrencileri katıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feza Korkusuz, bilimsel makalenin nasıl yazılması gerektiği konusunda sunum yaptı.

Açılış konuşmasını yapan CÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okay Bulut, Prof. Dr. Feza Korkusuz’u Sivas’ta görmekten dolayı mutluluk duyduğunu belirtirken Prof. Dr. Korkusuz’un kendi memleketi olan Sivas’a gelmesinin onur verici olduğunu söyledi.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feza Korkusuz ise bilimsel makale yazmanın zorluğunu belirterek, “ Bilimsel makale yazarken birçok hususa dikkat etmiyoruz. Genellikle deneme yanılma yoluyla makale yazıyoruz. Buda gerek çalışmalarımızda gerek iş hayatımızda sorunlar oluşturabiliyor.” dedi.

Bilimsel makale yazarken öncelikli olarak bir plan oluşturulması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Korkusuz, planlamanın işin anahtarı olduğunu söyledi. Kaynak taramasının önemine değinen Prof. Dr. Korkusuz, “ Bilimsel makale oluştururken çalışma konusuyla ilgili kendimize sorular sorarak çalışmalıyız. Yayının amacı, konusu ve içeriği gibi konularda verdiğimiz cevaplar tatmin edici olmalı. Yayının genelinde bütünlüğü korumak gerekiyor.” dedi.

Program soru cevap kısmıyla devam etti.

-PROF. DR. KORKUSUZ, REKTÖR KOCACIK’I ZİYARET ETTİ-

Konferansın ardından CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık’ı ziyaret eden Prof. Dr. Korkusuz, CÜ’nün 40. Yıldönümünü kutlayarak üniversite yönetimine başarılar diledi.
Rektör Prof. Dr. Kocacık, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Prof. Dr. Korkusuz'a çeşitli hediyeler takdim etti.
Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okay Bulut da hazır bulundu.

Haber Tarihi : 28.03.2014