İlahiyat Fakültesi DGS İle Kayıt Yaptıran Öğrencilerin Arapça Muafiyet Sınavı Duyurusu

Duyuru Başlama Tarihi : 28.10.2020 - Duyuru Bitiş Tarihi : 05.11.2020

 

  1. 4.11.2020 Çarşamba günü yapılacak olan Hazırlık Sınıfı Muafiyet Sınavı DGS ile kayıt yaptıran öğrencilerimiz için tanımlanmış olup, ÖĞRENCİLERİMİZ HERHANGİ BİR BAŞVURU YAPMADAN GİREBİLECEKLERDİR.

 

Sınav günü sınava girebilmek için https://ekampus.cumhuriyet.edu.tr/ linkine giriş yapılmalıdır. Sınav sistemine öğrenci numaranız ve T. C. Kimlik Numaranızın ilk beş hanesi ile girebilirsiniz. Sisteme girildiğinde “Muafiyet Sınavı” menüsü seçilerek tanımlı olan sınava katılabilirsiniz.

 

  1. Öğrenci numarasını bilmeyen öğrencilerimiz https://obs.cumhuriyet.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx linkinden verilen talimatlara göre öğrenci numaralarını öğrenebilirler.

 

  1. Muafiyet sınavı 50 soru ve 60 dakika olarak tanımlanmıştır. Sınav sırasında öğrenciler bir soruyu cevapladıktan sonra diğer soruya geçtiklerinde tekrar geriye dönemeyeceklerdir. Bu konuda dikkatli olunması gerekmektedir.

 

  1.  Online yapılan sınavdan 60 ve üzeri alan öğrenciler 04 Kasım 2020 Çarşamba (aynı gün) günü Zoom üzerinden mülakata alınacaklardır. (Gerekli bilgiler daha sonra verilecektir.) Yapılan mülakatta da 60 ve üzeri alan öğrenciler Muafiyet Sınavında başarılı sayılacaklardır.

 

  1. Mülakata katılabilmek için bilgisayarınızda Zoom Programının (https://zoom.us/) kurulmuş olması gerekmektedir.

AYLARA GÖRE DUYURULAR