Telefon :0.346.2191128

Personel Daire Başkanlığı

Öğretim Elemanı Alım İlanı

Başlama Tarihi : 29.08.2019 - Bitiş Tarihi : 13.09.2019

 

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ 

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ VE ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ALIM İLANI

 

 - Üniversitemize “Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’in ilgili maddeleri uyarınca Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlileri alınacaktır.
- İlanda belirtilen kadrolara başvuru için gerekli bilgi, belge ve sonuçlara üniversitemiz internet sayfası www.cumhuriyet.edu.tr adresinden ulaşılabilir.
 - Başvuru süresi ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün olup, başvuruların ilgili Birimlere şahsen veya posta yoluyla yapılması gerekmektedir. İnternetten yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.  

 

BİRİMİ

BÖLÜM/ANABİLİM DALI/PROGRAM

UNVAN

DER.

AD.

AÇIKLAMA

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Bankacılık ve Finans Bölümü/ Bankacılık ABD

Araştırma Görevlisi

6

1

“Bankacılık” veya “Muhasebe, Finans ve Bankacılık” Anabilim Dalında doktora yapıyor olmak.

Mühendislik Fakültesi

Endüstri Mühendisliği  Bölümü/Endüstri Mühendisliği ABD

Araştırma Görevlisi

6

1

Endüstri Mühendisliği bölümü lisans mezunu olup, Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.

İlahiyat Fakültesi

Temel İslam Bilimleri Bölümü/Arap Dili ve Belagatı ABD

Öğretim Görevlisi
(Ders Verecek

6

1

Temel İslam Bilimleri alanında tezli yüksek lisans yapmış olup, en az 1 yıl Yükseköğretim Kurumlarında ders verme tecrübesine olmak.

İlahiyat Fakültesi

Temel İslam Bilimleri Bölümü/Kur'an-ı Kerim Okuma ve Kırâat İlmi ABD

Öğretim Görevlisi
(Ders Verecek)

6

2

Temel İslam Bilimleri alanında tezli yüksek lisans yapmış olup, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından verilmiş “Hafızlık” belgesine sahip olmak.

Cumhuriyet MYO

Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü/Aşçılık Programı

Öğretim Görevlisi
(Ders Verecek)

5

1*

Lisans mezunu olup, ilgili alanda en az 2 yıl tecrübesi bulunmak ve Millli Eğitim Bakanlığı tarafından verilmiş “Aşçılık” belgesine sahip olmak

Sivas MYO

El Sanatları Bölümü/Geleneksel El Sanatları Programı

Öğretim Görevlisi
(Ders Verecek)

5

1*

Lisans mezunu olup, ilgili alanda en az 2 yıl Yükseköğretim Kurumlarında ders verme tecrübesi olup, Kültür Bakanlığı tarafından verilmiş “Geleneksel El Sanatları Sanatçısı” belgesine sahip olmak.

Rektörlük

Uluslararası İlişkiler Birimi

Öğretim Görevlisi
(Uygulamalı Birim)

6

1**

İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Dili ve Edebiyatı, İngilizce-Mütercim Tercümanlık, Uluslararası İlişkiler ve dengi bölümlerden lisans mezunu olup, ilgili alanlardan birinde tezli yüksek lisans yapmış olmak

 
* YÖK Yürütme Kurulunun 14 Kasım 2018 tarihli toplantısında alınan karar çerçevesinde başvuruda ALES şartı aranmamaktadır.
** Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 80 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak gerekir.
 
İlan edilen Yer                                                    : 29.08.2019 tarihli ve 30873 sayılı Resmi Gazete de görmek için tıklayınız.
Son Başvuru Tarihi                                             : 13.09.2019
Ön Değerlendirme Sonuçları İlan Tarihi             : 17.09.2019
Giriş Sınavı Tarihi                                               : 19.09.2019
Sonuç Açıklama Tarihi                                        : 20.09.2019
 
Başvuru Adresi                                                   : İlgili Fakülte / Yüksekokul / Meslek Yüksekokulu’ na
 
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü, Kayseri Caddesi, Yenişehir Mahallesi, 58140,  Merkez Kampüs SİVAS
Sonuçların Açıklanacağı İnternet Adresi              : www.cumhuriyet.edu.tr
 
Genel Şartlar
1- 657 Sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak
2- ALES’ten en az 70, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak gerekir. Merkezi sınav muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir.
3- Ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak 4’lük ve 5’lik not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenir.
 
Özel Şartlar
1-  Araştırma görevlisi kadrosuna başvurabilmek için ilana ilk başvuru tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak gerekir.
2-  Araştırma görevlisi kadrolarına başvurularda tezli yüksek lisans, doktora veya sanatta yeterlik eğitimi öğrencisi olmak gerekir.
3- Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak şartı aranır. Ancak Meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak olanlarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak ya da lisans mezunu olup belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrübe sahibi olmak şartı aranır.

Başvuruda İstenen Belgeler:
1- Başvuru Formu          T I K L A Y I N I Z  
2- Özgeçmiş,
3- Erkek adaylar için askerlikle ilgili terhis, tecil veya muaf olduğunu belirten belge
4- Lisans / Lisansüstü mezuniyet belgelerinin onaylı fotokopisi veya E-Devlet çıktısı  (Yurtdışından alınan diplomaların denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir.)
5- Transkript fotokopisi (Lisans eğitimi ile ilgili), ilgili kurumdan onaylı
6- Lisansüstü Eğitim gördüğüne dair onaylı belge veya E-Devlet çıktısı (Araştırma Görevlileri)
7- ALES Sonuç Belgesi,
8- Yabancı Dil Belgesi, (Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi kadrolarına başvuran adaylar hariç),
9-  Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,
10- Fotoğraf (1 adet)
11-Onaylı Hizmet/Tecrübe Belgesi (Önemli Notlar kısmında ayrıntıları yer almaktadır.)
 
Önemli Notlar:
1-  Posta ile yapılacak başvuruların son başvuru tarihine kadar başvuru yapılacak birime ulaşması gerekmektedir.
2-  Adaylar ilan edilen kadrolardan ancak birine başvuru yapabilir, aynı ilan dönemi içinde birden fazla kadroya başvuran adayların başvuruları değerlendirilmez.
3-  Onaylı Hizmet/Tecrübe belgesi; hizmetin yerine getirildiği kamu kurum ve kuruluşu/şirket/firmadan hizmet belgesi ve onaylı bir yazıyla belgelendirilmelidir.
4-  Onaylı Hizmet/Tecrübe belgesi ile birlikte çalışılan sürelere ait SGK çıktısının da eklenerek gönderilmesi gerekmektedir. Yalnızca SGK çıktısı kabul edilmeyecektir.
5-   Lisansüstü Eğitim yapıyor olmak şartı yer alan ilanlarda, öğrenci belgesi eklenerek gönderilmesi zorunludur.
6-   İlan özel şartında sertifika/belge istenmiş ise bu belge ve/veya sertifikalarında eklenerek gönderilmesi gerekmektedir.
7-   Süresi içinde yapılmayan başvurular ve eksik belgeli dosyalar değerlendirmeye alınmayacaktır.
8-   Postadaki gecikmelerden Üniversitemiz sorumlu değildir.
9- 06.02.2013 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile tanımlanan AZAMİ ÖĞRENİM SÜRELERİNİ DOLDURAN ancak 2016-2017 eğitim öğretim güz yarıyılından itibaren azami öğrenim süreleri yeniden başlayan öğrencilerin Araştırma Görevlisi kadrolarına başvuruları Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının kararı doğrultusunda değerlendirmeye alınmayacaktır.
 
   Üniversitemiz sınav takviminde zorunlu hallerde değişiklik yapma ve İlanın her aşamasını iptal etme hakkını saklı tutar. Üniversite web sayfasından yapılan tüm duyurular tebligat mahiyetindedir. Kişilere ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır. 

 

 



DUYURULAR

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ KADROLARINA BAŞVURMA, YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNERGESİ