Telefon :0.346.2191128

03.07.2019

Son Başvuru Tarihi:

17.07.2019 (Mesai Bitimi)

Unvan Değişikliği Yazılı Sınav Tarihi:

04.09.2019

Yazılı Sınav Saati:

Yazılı Sınav Yeri:

Edebiyat Fakültesi

Sözlü Sınav:

Sözlü Sınav yeri ve tarihi bilahare duyurulacaktır.

Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği uyarınca Üniversitemizce Unvan Değişikliği Sınavı yapılmak suretiyle atama yapılacaktır.

BAŞVURU HAKKINDA GENEL ŞARTLAR

İlan edilen kadrolar için belirlenen başvuru süresinin son günü itibariyle aranan nitelikleri taşıyan personel, başvuru şartlarını taşıdığı farklı unvanlı kadrolardan sadece biri için duyuruda belirtilen şekilde başvuruda bulunabilir. Birden fazla kadroya başvuru yapan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Aylıksız izinde bulunanlar dâhil olmak üzere, ilgili mevzuat uyarınca verilen izinleri kullanmakta olanların da başvuruda bulunarak sınava katılmaları mümkündür. İlan edilen kadrolara diğer kurumların personeli ve aday memur statüsünde bulunanlar başvuruda bulunamazlar.

Unvan Değişikliği Sınavına başvuruda bulunacak adayların başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurup mezuniyet belgesi ve banka dekontu ile birlikte kapalı zarf içerisinde son başvuru tarihi mesai bitimine kadar Personel Dairesi Başkanlığı İdari Sicil Servisine şahsen teslim etmeleri gerekmektedir (posta veya e-mail ile başvurular kabul edilmeyecektir). Bu tarihten sonraki başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Aranan şartları taşıyan ve taşımayan personel listesi yapılan başvuruların incelenmesi sonrasında Üniversitemiz web sayfasında yayınlanacaktır.

Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği gereği yapılacak yazılı sınavından (100) tam puan üzerinden en az (60) ve daha yüksek puan alan personel başarılı sayılacaktır. Yazılı sınavda en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının beş katına kadar aday sözlü sınava alınır. Son adayla aynı puana sahip olan personelin tamamı sözlü sınava alınır. Sözlü sınavda (100) tam puan üzerinden en az (70) puan alanlar başarılı sayılır.

Bu iki sınavın aritmetik ortalaması alınmak üzere hesaplanan Unvan Değişikliği sınav puanının, yani başarı puanının (100) tam puan üzerinden en az (70) puan alanlar başarılı kabul edilir. Başarı puanlarının eşit olması hâlinde, sırasıyla;

a) Hizmet süresi fazla olanlara,

b) Daha üst öğrenimi bitirmiş olanlara,

c) Üst öğrenim mezuniyet notu yüksek olanlara,

öncelik verilmek suretiyle, en yüksek puandan başlamak üzere başarı sıralaması belirlenir. Başarı puanı Üniversitemiz web sayfasında ilan edilecektir.

Unvan değişikliği sınavları, görev alanları ve atama yapılacak görevin niteliğine ilişkin konularda yaptırılır ve bu sınavlara katılacaklarda, kurumda veya öğrenim durumları ile ilgisi bulunmayan görevlerde belirli süre hizmet yapmış olma şartı aranmaz.

Unvan Değişikliğine Tabi Kadrolara Yapılacak Atamalarda Aranacak Özel Şartlar

Mühendis kadrosuna atanabilmek için;

1)      Fakülte veya Yüksekokulların ilgili bölümlerinden mezun olmak şartı aranacaktır.

SINIFI

UNVANI

BİRİMİ

DRC

ADET

ARANAN NİTELİKLER

İnşaat Mühendisliği bölümü lisans mezunu olmak

2

1

Tarım Teknolojisi lisans programı mezunu olmak

İnşaat Mühendisliği bölümü lisans mezunu olmak

1

Geomatik Mühendisliği bölümü lisans mezunu olmak

Tekniker, Programcı ve Sağlık Teknikeri kadrosuna atanabilmek için;

1)      İki veya üç yıl süreli mesleki veya teknik yüksek öğrenim mezunu olmak.

SINIFI

UNVANI

BİRİMİ

DRC

ADET

ARANAN NİTELİKLER

İnşaat programı önlisans mezunu olmak

3

1

Harita Kadastro bölümü önlisans mezunu olmak

3

İnşaat programı önlisans mezunu olmak

Mimari Dekoratif Sanatlar bölümü önlisans mezunu olmak

Programcı

Bilgi İşlem Daire Başk.

1

Bilgisayar Programcılığı önlisans mezunu olmak.

SH

Sağlık Teknikeri

Veteriner Fakültesi

4

1

Radyoloji, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri önlisans programlarının birinden mezun olmak

SH

Sağlık Teknikeri

Veteriner Fakültesi

Anestezi, Anestezi Teknikerliği önlisans programlarının birinden mezun olmak

Başvuru Formu için tıklayınız.

NOT: 1- 657 Sayılı Kanunun 45. ve 76. maddeleri gereğince atanacağı kadronun derecesi kazanılmış hak aylığının üç üst-üç alt derecesinden fazla olmaması gerekmektedir.

2-  Başvuran adaylardan 100 (yüz) TL sınav ücreti alınacaktır. Sınav ücreti Vakıflar Bankası Kampüs Şubesinin TR 38 0001 5001 5800 7308 4960 74 nolu hesabına yatırılarak, dekontun başvuru formuna eklenmesi gerekmektedir.

DUYURULAR

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ KADROLARINA BAŞVURMA, YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNERGESİ