Telefon :0.346.2191128

Personel Daire Başkanlığı

Pasaport alma hakkım var mı?

Hususi Pasaport (Yeşil Pasaport)
          Üniversitemizde görev yapan bütün öğretim üyelerinin (Profesör, doçent ve yardımcı doçent) 3 , 2  ve 1 derece kadrolarında bulunan öğretim elemanlarının kendileri, eş ve çocukları için hususi pasaport (yeşil pasaport) alma hakkı bulunmaktadır.  Pasaport çıkarılacak olan kişilerin kimlik bilgileri ile Daire başkanlığımıza başvurularak alınacak olan form ile İl Nüfüs Müdürlüklerine başvuru yapılacaktır.
        Emeklilik veya çekilme sebepleri ile vazifelerinden ayrılmış olanlara da bu nevi pasaport verilir. Hususi damgalı pasaport alabilecek durumda bulunanların eşlerine de aynı nevi pasaport verilir. Hususi damgalı pasaport almaya hakkı bulunduğu sırada vefat edenlerin dul eşlerine başkası ile evlenmemiş ise ayrı neviden pasaport verilmesi mümkündür.  Hususi damgalı pasaport alabilecek durumda bulunanların ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal engellerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hususi damgalı pasaport verilir.
Hizmet  Pasaportu
          Üniversitemiz birimlerince görevlendirilen öğretim elemanları için verilen pasaporttur. Görevlendirme yapıldığına dair karar ve kurul kararı ile Daire Başkanlığımıza başvurulmalıdır. Pasaport çıkarılacak olan kişilerin kimlik bilgileri Daire başkanlığımıza başvurularak alınacak olan form ile İl Nüfus Müdürlüğne başvuru yapılacaktır.
         Hizmet damgalı pasaport alanların eşlerine, ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal engellerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hak sahibi kişinin pasaportu ile aynı süre geçerli hizmet damgalı pasaport verilir.
 
Nüfus Müdürlüğüne başvurulurken istenecek belgeler
PASAPORT KANUNUNUN UYGULANMASINA DAİR YÖNETMELİK HÜKÜMLERİNE GÖRE
 
Pasaport müracaatında gerekli belgeler
MADDE 16 (1) Pasaport alacak kişinin bizzat müracaatı esastır. İlgiliden durumuna göre aşağıdaki belgeler istenir:
a) T.C. Kimlik Numarası bulunan nüfus cüzdanı.
b) Son altı ay içerisinde çekilen 2 adet biyometrik fotoğraf.
c) Pasaport değerli kağıt bedeli ödendi makbuzu.
ç) Umuma mahsus pasaportlar için harç bedeli ödendi makbuzu.
d) Ergin olmayanlar ve kısıtlılar için muvafakat belgesi.
e) Kısıtlılar için veli, vasi veya kayyum kararı.
f) Varsa daha önce alınmış geçerliliği olan pasaport.
g) Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportları için talep formu.
ğ) Hak sahibinden dolayı diplomatik, hususi veya hizmet pasaportu alacak ergin olan çocukları için öğrenci belgesi.
i) 7 yaşını bitirmiş müracaat sahiplerinden polis makamlarınca verilen parmak izi alındı belgesi.