Üniversitemizde Genel Mezuniyet Coşkusu Yaşandı

Üniversitemizde 2010-2011 eğitim-öğretim yılı sona erdi. Yaklaşık 5 bin 875 öğrenci, mezuniyet belgesini aldı. 03.06.2011 tarihinde Üniversitemiz yerleşkesi amfi tiyatroda düzenlenen mezuniyet törenine Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recep Toparlı, Prof. Dr. Ömer Cevit, Jandarma Alay Komutanı J. Kurmay Albay Murat Arslan, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Törende konuşan Vali Ali Kolat, "Bu mutluluğu ailelerimizle, Üniversite camiasıyla hep beraber paylaşıyoruz. Sizleri tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum. Burada gösterdiğiniz başarıyı artırarak inşallah hayatınız boyunca da sürdürmenizi diliyorum. Hakikaten ülkemiz, çok güzel bir ülke. Birliğe, beraberliğe, kardeşliğe, huzura ve hoşgörüye fazlasıyla ihtiyaç duyduğumuz bir ortamdayız. Dolayısıyla bu ülke, bu güzelliklerle ileriye gider. Sizin güzel çalışmalarınızla gidecektir inşallah. Hepinize başarılar diliyorum" dedi.

Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş son zamanlarda yapılan çalışmaları anlatarak üniversitemizin her alanda büyüdüğünü belirtti. Mezun olan öğrencilere hayatlarında başarılar dileyen Prof. Dökmetaş, "Bir öğretim yılının daha hiçbir öğrencimizin burnu kanamadan bittiğini görüyoruz, ne mutlu bize. Hedeflenen başarının çalışma ile sonuna gelindiğinde yani bir öğrencinin Cumhuriyet Üniversitesinde öğretime başlaması ve hedeflediği okulu, fakülteyi başarıyla bitirdiği günü görmesi, en mutlu günüdür. Bugün anneler, babalar, kardeşler çok mutlu" diye konuştu.

Konuşmaların ardından fakülte ve bölüm birincilerine mezuniyet belgeleri verildi. 5 bin 875 öğrencinin mezun olduğu eğitim-öğretim yılında, İlahiyat Fakültesinden Zeynep Demir Üniversite birincisi, Fen Fakültesi Kimya Bölümünden Savaş Kaya Üniversite ikincisi oldu. Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümünden Ceren Pende ve Fen Fakültemiz Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünden Esra Gökmen ise Üniversite üçüncülüğünü paylaştı. Lisans birincisi olan İlahiyat Fakültesi mezunu Zeynep Demir ve ön lisans birincisi olan Maliye Programı mezunu Tülay Kaya, mezuniyet yaş kütüğüne isimliklerini çaktılar.

Cumhuriyet Üniversiteli Olmanın Gururunu Yaşıyorum

Birinci Olan Zeynep Demir, mezun olan öğrenciler adına konuşma yaptı. Konuşmasında Demir, Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı Sivas’ta Cumhuriyet Üniversitesinden mezun olmanın gururunu yaşadığını ifade etti.

Kepler Havaya

Mezuniyet andının okunmasının ardından mezun olan bütün öğrencilerimiz keplerini havaya fırlatarak mezuniyet sevinci yaşadı. Öğrencilerimizin sevinçleri gözlerinden okunurken bu mutluluğu aileleri ve arkadaşları ile paylaştılar.

Haber Tarihi : 06.06.2011
26.08.2016
Çiçek veya Kişisel Hediye Göndermeyip 15 Temmuz Dayanışma Kampanyasına Bağış Yapanlar
24.08.2016