Array ( [0] => Array ( [Id] => 9832 [fakultekodu] => 1 [baslik] => Görevde Yükselme Sınav Duyurusu [aciklama] =>

GÖREVDE YÜKSELME SINAVI DUYURUSU
CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

12 Nisan 2014 tarih ve 28970 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği” uyarınca Üniversitemizce Görevde Yükselme Sınavı yapılacak olanların unvanı, derecesi, birimi, sayısı, başvuracak personelde aranan nitelikler, sınava ilişkin konu başlıkları aşağıda belirtilmiştir.
             Aşağıda belirtilen kadrolar için aranacak genel ve özel şartları taşıyan adaylar Başvuru Formuna istenilen belgeleri ekleyerek kapalı zarf içerisinde son ilan tarihi mesai bitimine kadar Personel Dairesi Başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir.

GÖREVDE YÜKSELME SINAVI YAPILACAK KADROLAR

BİRİMİ
UNVANI
SINIFI
KADRO DERECESİ
ADEDİ
İdari ve Mali İşl. Dai. Başk.
Sivil Savunma Uzmanı
GİH
İdari ve Mali İşl. Dai. Başk.
Koruma ve Güvenlik Şefi
GİH
Üniversite Hastanesi
Başhemşire
SH

GÖREVDE YÜKSELME SURETİYLE ATANACAKLARDA ARANACAK GENEL ŞARTLAR

1- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 68 inci maddesinin (B) bendinde belirtilen hizmet şartlarını taşımak, ( 1. ve 2. derece kadrolar için en az 10 yıl hizmeti bulunmak, 3. derece kadro için lisans mezunları en az 8 yıl, ön lisans mezunları için en az 10 yıl hizmeti bulunmak)
2- İlan tarihi itibariyle ilgilinin başvuruda bulunduğu kadroya ilişkin 7 inci maddede belirtilen alt görevlerde toplam en az üç yıl hizmeti bulunmak,
3- İlan edilen kadro için bu şartı sağlayan personel bulunmaması durumu hariç olmak üzere, ilan tarihi itibariyle en az altı ay atamanın yapılacağı kurumda çalışmış olmak,
4- Görevde yükselme sınavında başarılı olmak,
gerekir.

GÖREVDE YÜKSELME SURETİYLE ATANACAKLARDA ARANACAK ÖZEL ŞARTLAR

Sivil Savunma Uzmanı Kadrosuna atanabilmek için;
1- En az dört yıllık yükseköğrenim mezunu olmak,
2- İlan tarihi itibariyle Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumlarında Şef, Koruma ve Güvenlik Şefi, Çözümleyici, Başhemşire kadrolarının birinde veya en az lisans düzeyinde öğrenim gerektiren unvan değişikliğine tabi ( Mühendis, Mimar, Şehir Plancısı, Bölge Plancısı, Jeolog, Hidrobiyolog, Hidrolog, Jeomorfolog, Fizikçi, Matematikçi, İstatistikçi, Yöneylemci Ekonomist, Kimyager, Heykeltıraş, Arkeolog, Astronom, Kaptan, Veteriner, Sosyal Çalışmacı, Biyolog, Psikolog, Sosyolog, Bakteriyolog, Odyolog, Fizyoterapist, Diyetisyen, Pedagog, Çocuk Gelişimcisi, Çocuk Eğitimcisi, Çocuk Eğiticisi, Sağlık Fizikçisi ,Kütüphaneci, Antrenör) kadrolarının birinde bulunmak,
Koruma ve Güvenlik Şefi kadrosuna atanabilmek için;
1- En az iki yıllık yükseköğrenim mezunu olmak,
2- Koruma ve Güvenlik Görevlisi kadrosunda çalışıyor olmak,
3- 10/06/2004 tarihli ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunda belirtilen diğer şartları taşımak.
Başhemşire kadrosuna atanabilmek için;
1-   Fakülte veya dört yıllık yüksekokulların hemşirelik bölümünden mezun olmak,
2-   Hemşire kadrosunda çalışıyor olmak.
Yazılı sınav
Yazılı sınavda yüz üzerinden en az yetmiş puan alanlar başarılı sayılırlar.

Başarı Sıralaması
Görevde yükselme suretiyle ilan edilen boş kadro sayısı kadar atama yapılmasında başarı puanı esas alınır. Başarı puanlarının eşit olması halinde, sırasıyla;
a)      Hizmet süresi fazla olanlara,
b)     Daha üst öğrenimi bitirmiş olanlara,
c)      Üst öğrenim mezuniyet notu yüksek olanlara,
öncelik verilmek suretiyle en yüksek puandan başlamak üzere başarı sıralaması belirlenir.

GÖREVDE YÜKSELME SINAVI KONU BAŞLIKLARI
1- Türkiye Cumhuriyeti Anayasası
2- Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Ulusal Güvenlik
3- Devlet Teşkilatı ile ilgili mevzuat
4- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ve İlgili Mevzuat
5- Türkçe Dil Bilgisi
6- Halkla İlişkiler ve Davranış Kuralları Etik Davranış İlkeleri
8- 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu
9- 2914 Sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu
10- Üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliği
11- Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik
12- Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği
13- Taşınır Mal Yönetmeliği
14- 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu
15- 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu
16- 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu
NOTLAR
1- Görevde Yükselme Sınavına katılabilmek için gerekli şartları taşıyan personel Üniversitemiz web sayfasında duyurulacaktır.
2- Görevde Yükselme Sınav tarihi ve yeri Üniversitemizin web sayfasında duyurulacaktır.
3- Aylıksız izinde bulunanlar dahil kanuni izinlerini kullananlar da başvuruda bulunarak sınava girebilirler.
4- İlan edilen kadrolara aday memurlar ile diğer kurumların personeli başvuruda bulunamazlar.
5- Başvurular şahsen yapılacaktır, posta veya e-mail ile başvurular kabul edilmeyecektir.

SON BAŞVURU TARİHİ: 14 NİSAN 2015 MESAİ BİTİMİ

NOT:Üniversitemiz bünyesinde Şube Müdürü, şef ve memurların görevde yükselme sınavı için Personel Daire Başkanlığı tarafından calışma yapılmakta olup en kısa sürede   (2015 yılı içerisinde) sınav acılacaktır.Duyurulur.
                                            REKTÖRLÜK

BAŞVURU FORMU İÇİN AŞAĞIDAKİ EXCELL SAYFASINA TIKLAYINIZ

[btarih] => 2015-03-31 [starih] => 2015-04-14 [birim] => personel [turu] => 0 [onemli] => 0 [renk] => FF0000 [sirano] => 13194 [dil] => tr [sayac] => 664 [onay] => 1 ) )