Array ( [0] => Array ( [Id] => 9827 [fakultekodu] => 1 [baslik] => 2015-2016 Mevlana Değişim Programı Başvuruları [aciklama] =>

CUMHURİYET  ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİLER İÇİN

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI BAŞVURULARI

Cumhuriyet  Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenciler İçin Mevlana Değişim Programı Başvuruları 20 Nisan- 27 Nisan 2015 tarihleri arasında Mevlana Koordinatörlüğü tarafından alınacaktır.

(Enstitüler Binası 1. Kat)

Değişim İçin Başvuruların Alınması

20 Nisan- 27 Nisan 2015

Öğrenciler İçin İngilizce Sınavı

Sınav tarihleri başvurular bittikten sonra mevlana.cumhuriyet.edu.tr adresinde açıklanacak

Başvuruların Değerlendirilmesi

28 Nisan 2015 - 04 Mayıs 2015

Değerlendirme Sonuçlarının YÖK'e İletilmesi

08 Mayıs 2015

Değerlendirme Sonuçlarının Duyurulması

Haziran 2015

ÖĞRENCİLER İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI

Mevlana Değişim Programı kapsamında öğrenci değişimine Cumhuriyet Üniversitesinde lisans, yüksek lisans programlarına kayıtlı öğrenciler katılabilir. Öğrenci değişimi süresi en az bir, en fazla iki yarıyılı kapsar. Ancak değişimin toplam süresi bir eğitim-öğretim yılını aşamaz.

- Lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının dört üzerinden en az iki buçuk olması,

- Yüksek lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının dört üzerinden en az üç olması.

- Gideceği Üniversite'nin eğitim dilinde, yabancı dil sınavında başarılı olma.

- Öğrencinin alttan dersinin olması başvurusuna engel değildir.

- Yabancı Uyruklu öğrenciler kendi vatandaşı olmadığı diğer ülkelere başvuru yapabilirler.

- Hazırlık sınıfı öğrencileri başvuru yapamaz.

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE ÖĞRENCİ SEÇİMİ

-Öğrencilere İngilizce Yabancı Dil sınavı yapılacaktır. Transkript not ortalaması ve Yabancı Dil Sınav sonucu %50+%50 değerlendirmeye alınarak sıralama yapılacaktır.

(Eğitim Dili Türkçe yada Azeri Türkçesi olan bölümlere başvuran öğrencilerin yabancı dil sınavına katılmalarına gerek yoktur. Bu bölümler için sadece akademik ortalamaya göre sıralama yapılacaktır.)

ÖĞRENCİLERE ÖDENECEK BURSLAR İÇİN

ÖĞRENİM ÜCRETLERİ HAKKINDA

Öğrenciler, Mevlana Değişim Programı öğrencisi oldukları süre zarfında sadece kayıtlarının bulunduğu örgün yükseköğretim kurumlarına ödemekle yükümlü oldukları katkı paylarını ya da öğrenim ücretlerini ödemeye devam ederler. Program çerçevesinde gideceği yükseköğretim kurumuna ayrıca bir eğitim, öğretim ücreti ödemezler. (Cumhuriyet Üniversitesi  II. öğretim öğrencileri her dönem başında Cumhuriyet Üniversitesine harç parasını yatırıp, ders kaydını yaptırmak zorundadır. Cumhuriyet Üniversitesi I. Öğretim öğrencileri de her dönem başında ücret ödemeden Cumhuriyet Üniversitesine ders kayıtlarını yaptırmak zorundadırlar. Gittikleri Yurtdışı Üniversitesinde herhangi bir öğrenim ücreti ödemezler.)

ALINAN BURS MİKTARI

- Öğrencinin hangi ülkeye gittiğinde ne kadar burs alacağı ekte belirtilmiştir.

-Bursun %70'i aylıklar şeklinde 4 ay ödeme yapılacak, kalan miktar öğrenci transkriptini getirdikten sonra derslerdeki başarı durumu oranında ödeme yapılacaktır. Aldığı tüm derslerinden başarılı olmuşsa kalan %30'luk burs miktarının tamamı ödenecektir.

- Öğrencilerin yol masrafları ve gidecekleri ülkelerdeki kalacakları yerler ile ilgili hususlar öğrencinin kendi sorumluluğundadır.

- Mevlana Değişim Programına katılan öğrencilerin, öğrenim gördükleri süre içinde aldıkları diğer burslar ve krediler devam eder.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

-1 adet Aday Başvuru Formu

-Bölüm onaylı traskript

[btarih] => 2015-03-31 [starih] => 2015-04-27 [birim] => rektörlük [turu] => 0 [onemli] => 0 [renk] => 000000 [sirano] => 13146 [dil] => tr [sayac] => 22 [onay] => 1 ) )