Array ( [0] => Array ( [Id] => 8423 [fakultekodu] => 1 [baslik] => Rektörümüzün Mareşal Rütbesi ve Gazilik Unvanı ile Gaziler Günü Mesajı [aciklama] =>

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Sakarya Zaferinde gösterdiği gayret ve cephedeki üstün başarıları neticesinde, TBMM tarafından 19 Eylül 1921’de  kendisine “Mareşal rütbesi ve Gazilik unvanı ”  verilmesinin yıldönümü ve Gaziler Günü münasebetiyle Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık bir mesaj yayınladı. Rektörümüz mesajlarında, “Ulusumuz tarih boyunca var olma mücadelesinden, daima zaferlerle ve alnının akı ile çıkmıştır. Bu şanlı zaferlerle birlikte yurdumuz topraklarını korumak ve savunmak için canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehit ve gazilerimiz her zaman onur kaynağımız olmuştur. Ülkenin bağımsızlığı, vatanın bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğin korunması uğruna üstün fedakârlıklar gösteren gazilerimizin kahramanlıkları hiçbir zaman hafızalardan silinemez. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal rütbesi ile Gazi unvanı verilmesinin yıl dönümünü ve Gaziler Günü’nü kutluyor, ahirete intikal eden gazilerimize Allah’tan rahmet dilerken, tüm gazilerimize şükranlarımı ve minnet duygularımı sunuyorum.” dedi.

[btarih] => 2014-09-19 [starih] => 2014-09-21 [birim] => rektörlük [turu] => 0 [onemli] => 0 [renk] => 000000 [sirano] => 11787 [dil] => tr [sayac] => 96 [onay] => 1 ) )