Array ( [0] => Array ( [Id] => 7978 [fakultekodu] => 1 [baslik] => Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Duyurusu [aciklama] =>

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ’NDEN

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılında Güzel Sanatlar Fakültesine Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alınacaktır.

ÖĞRENCİ ALINACAK BÖLÜM-ANABİLİM DALLARI VE KONTENJANLARI

1-   Heykel              : 15
2-   Resim               : 20
3-   Müzik               :      a) Müzik Teknolojisi Anabilim Dalı  : 20
               b) Müzik Bilimleri Anabilim Dalı     : 20

ÖN KAYIT BAŞVURU KOŞULLARI

RESİM BÖLÜMÜ: Bu sınavlara başvurabilmek için 2014 YGS’ye girmiş ve YGS puanlarının herhangi birinden en az 140 puan almış olmak gereklidir. (Puanlar ham puandır.)
HEYKEL BÖLÜMÜ: Bu sınavlara başvurabilmek için 2014 YGS’ye girmiş ve YGS puanlarının herhangi birinden en az 140 puan almış olmak gereklidir. (Puanlar ham puandır.)

MÜZİK BÖLÜMÜ:

MÜZİK BİLİMLERİ ANABİLİM DALI: Bu sınavlara başvurabilmek için 2014 YGS’ye girmiş ve YGS puanlarının herhangi birinden en az 140 puan almış olmak gereklidir. (Puanlar ham puandır.)

MÜZİK TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI: Bu sınavlara başvurabilmek için 2014 YGS’ye girmiş ve YGS puanlarının herhangi birinden en az 140 puan almış olmak gereklidir. (Puanlar ham puandır.)

Not: Özel Yetenek Sınavına, ÖSYM’nin yaptığı herhangi bir sınav ile Yükseköğretim Kurumuna yerleştirilen veya başka Üniversitelerin Özel Yetenek Sınavlarına katılan adaylar da başvurabilirler.

ÖN KAYIT BAŞVURUSU  İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- Form Dilekçe ( Ön kayıt sırasında matbu olarak verilecektir.)
2- 2014 Yılı ÖSYM Sınav sonuç belgesinin yazıcıdan alınan çıktısı.
3- Son 6 ay içinde çekilmiş 4.5x6 boyutlarında üç adet fotoğraf (Bu fotoğrafın, yüzü açık, adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde cepheden çekilmiş olması gerekmektedir. Bilgisayar yazıcısı çıktısı ve fotokopi kabul edilmez.)
4- Nüfus Cüzdanının aslı veya fotokopisi ( Kontrol edilip aslı iade edilecektir.)

ÖN KAYIT BAŞVURU TARİHLERİ , SINAV TARİHLERİ  VE YERLERİ

Bölüm-Anabilim Dalı

Başvuru Tarihleri

Sınav Tarihleri

Sınav Yeri

02 Eylül  2014

Öğrenci Yemekhanesi

Heykel

01 Eylül  2014

Güzel Sanatlar Fakültesi Ana Binası

Müzik-Müzik Bilimleri

4-5-6  Eylül  2014

Güzel Sanatlar Fakültesi Ekrem Zeki Ün Dinleti Salonu

Müzik-Müzik Teknolojisi

7-8 Eylül  2014

Güzel Sanatlar Fakültesi Ekrem Zeki Ün Dinleti Salonu

Not: Başvurular Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı’na belirtilen tarihler arasında yapılacaktır. Resmi tatillerde  ön kayıt yapılmayacaktır.

ÖZEL YETENEK SINAVI ÖN KAYIT  VE  AÇIKLAMALAR

a-      Ön  kayıt  başvuruları  Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına  tüm  bölümler  için ; 18-29 Ağustos 2014,  tarihleri arasında adayın kendisi tarafından ya da bir yakını aracılığı ile yaptırılabilir. Posta ile başvurular dikkate alınmaz.

b-      Başvuru sırasında öğrenci adayına üzerinde fotoğrafı bulunan sınav giriş belgesi verilecektir. Sınav giriş belgesini ve özel kimlik belgesini göstermeyen aday sınava alınmayacaktır.

c-      Sınav zamanına kadar Özel Yetenek Sınavı şartları ile ilgili değişiklik yapma hakkı Rektörlük Makamı oluru ile Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına aittir.

TÜM BÖLÜMLERİN KESİN KAYITLARI İLE İLGİLİ BİLGİLER

KESİN KAYIT TARİHLERİ

a)      Asıl listeden kazanan adayın kayıtları 10 Eylül 2014  Çarşamba günü yapılacaktır.

b)      Yedek listeden kazanan adayların kesin kayıt başvuruları 11 Eylül 2014  Perşembe  günü saat: 12:00’ye kadar yedeklik sıralamasına göre değerlendirilecektir. Saat 13:00–14:00 arasında boş kontenjan kaldığı takdirde kesin kaydını yaptırmak isteyen yedek adaylardan dilekçe alınacak, Yerleştirme Puanı Sonuçlarına göre değerlendirilerek en yüksek puanlı yedek adaydan başlanarak mesai bitimine kadar kesin kayıtları yapılacaktır.

c)      Asıl ve yedek listeden kazananların, belirtilen kayıt gün ve saatlerinde kayıt yaptırmamaları halinde, kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

d)      Kesin Kayıtlar Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı’na yapılacaktır.

Not: Özel yetenek sınavı kılavuzu ektedir.

[btarih] => 2014-07-14 [starih] => 2014-08-29 [birim] => rektörlük [turu] => 0 [onemli] => 0 [renk] => 000000 [sirano] => 11334 [dil] => tr [sayac] => 1427 [onay] => 1 ) )