Array ( [0] => Array ( [Id] => 7842 [fakultekodu] => 1 [baslik] => Dakar Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Fakültesinin İşbirliği Talebi [aciklama] =>

İlgi   : Dışişleri Bakanlığının 04.06.2014 tarihli ve 6601930 sayılı yazısı.

Dışişleri Bakanlığından alman yazıda edinilen bilgilere göre, Dakar Anta Diop Üniversitesi Bilim ve  Teknoloji Fakültesi Dekanın Senegal ile Türkiye arasındaki ikili işbirliği çerçevesinde, ülkemizdeki Üniversite ve AR-GE enstitüleri ile Zirai Bilimler, Bitkisel ve Mikrobiyal Biyoteknolojiler alanlarında işbirliği yapmak istedikleri bildirilmektedir.

Söz konusu yazıda, Fakültenin Bitkisel ve Mikrobiyal Biyoteknolojiler alanında çalışacak bir Yüksek Tarım ve Girişimcilik Enstitüsü geliştirdiği bildirilmekte ve ülkemizde bu hususta çalışan bilim insanlarıyla sıkı bir işbirliği tesis etme amacıyla bir grup Senegalli bilim insanının ülkemize gelmesinin yararlı olacağı ifade edilmektedir.

Bahsi geçen alanlarda Dakar Üniversitesi ile işbirliği yapmaya uygun ve istekli üniversitelerin, işbirliği sağlamak istemesi durumunda Dışişleri Bakanlığına bildirilmek üzere filiz.olgun@yok.gov.tr e-mail adresine bu yönde bilgi vermeleri gerekmektedir.

YÖK Başkanlığı

[btarih] => 2014-06-19 [starih] => 2014-07-24 [birim] => rektörlük [turu] => 0 [onemli] => 0 [renk] => 000000 [sirano] => 11204 [dil] => tr [sayac] => 11 [onay] => 1 ) )