Array ( [0] => Array ( [Id] => 7100 [fakultekodu] => 1 [baslik] => Cumhuriye Üniversitesi Girişimsel Olmayan Klinik Aratırmalar Etik Kurulu [aciklama] =>

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ
GİRİŞİMSEL OLMAYAN
KLİNİK ARAŞTIRMALAR ETİK KURULU

Cumhuriyet Üniversitesi Girişimsel Olmayan Klinik Araştırmalar Etik Kurulu, Sağlık Bakanlığı tarafından 13.04.2013 tarihli ve 28617 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelik ve Tarım Bakanlığı tarafından yayımlanan Hayvan Deneyleri Etik Kurullarının Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik kapsamı dışında kalan girişimsel olmayan klinik tıp, temel tıp, insan biyolojisi ve insan bilimlerinde tıp bilimsel araştırmalarını proje aşamasında değerlendirmekte, araştırma etiği ve bilimsel metodoloji açısından uygun bulduklarını onaylamaktadır.

Kurulumuzun çalışma prensipleri ve dayanak noktaları yönergemizde detayları ile belirtilmiştir.  Etik kurul, çalışma için onay verdikten sonra çalışmanın izlemi ve kontrolünden de sorumludur.
CÜ Girişimsel Olmayan Klinik Araştırmalar Etik Kurulu ilk toplantısını 6 Mart 2014 tarihinde yapmıştır. Yoğunluk nedeniyle ikinci toplantısını 14 Mart 2014 tarihinde Cuma günü saat 10.00’da yapacaktır. Bundan sonraki toplantılarını ayda bir Cuma günleri saat 10.00’da Cumhuriyet Üniversitesi Klinik Araştırmalar Etik Kurul Sekreterliğinde yapar.
Başvuracak araştırmacılar, dosyalarını toplantı tarihinden en az üç önce  etik kurul sekreterliğine teslim etmelidirler. Formların eksiksiz ve dikkatli doldurulması gereklidir.
Araştırmaya alınacak örneklem sayısının saptanmasında ve toplanan verilerin değerlendirilmesinde kullanılacak istatistiksel yöntemlerin belirlenmesi için Biyoistatistikve Halk Sağlığı AD’na danışılması zorunludur. Bilgilendirilmiş olur formunun hazırlanması aşamasında Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalına danışılması önerilir. Örneklem sayısının hesaplanmasında kullanılan istatistik yöntemi belirtilmelidir.
Araştırma başka bir bölümde/kurumda yürütülecek ise araştırmaya başlamadan önce ilgili bölümden/kurumdan  ya da rutin hizmetler dışında laboratuvarlar kullanılacak ise laboratuvar sorumlusundan   izin alınması gereklidir.

GİRİŞİMSEL OLMAYAN KLİNİK ARAŞTIRMALAR ETİK KURULU BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Başvuru tek bir plastik şeffaf kapaklı dosya ile yapılmalı ve başvuru dosya bilgileri etik kurul sekreterliğine yapılmalıdır. Ayrıca çalışmanızla ilgili formları (Helsinki Bildirgesi CD'ye kaydedilmeyebilir, ancak her sayfası tüm araştırmacılar tarafından imzalanmış olarak dosyada bulunmalıdır) bir CD'ye de kaydederek sekreterliğimize dosya ile birlikte ulaştırınız.

Dosyada bulunması gerekli olan belgeler:

ETİK KURUL ÜYELERİ VE İLETİŞİM ADRESLERİ

Prof.Dr. Zeynep SÜMER, Tıp Fakültesi, Mikrobiyoloji AD,  Etik Kurul Başkanı
İletişim: drzeynepsumer@gmail.com

Yrd. Doç. Dr. Gülay YILDIRIM, Tıp Fakültesi, Tıp Tarihi ve Etik AD, Etik Kurul Başkan Vekili
Iletişim:
gyildirimg@gmail.com

Doç. Dr. Ercan ÖZDEMİR, Tıp Fakültesi, Fizyoloji AD, Raportör
Iletişim:
ercan_ozdemir@hotmail.com

Prof.Dr. Şahande ELAGÖZ, Tıp Fakültesi, Patoloji AD.
İletişim:selagoz65@gmail.com

Doç. Dr. Naim NUR, Tıp Fakültesi, Halk Sağlığı AD.
İletişim: naimnur@yahoo.com

Doç. Dr. Diğdem Işın EREN, Diş Hekimliği Fakültesi, Diş Hastalıkları ve Tedavisi AD.
Iletişim: digdemisin@ hotmail.com

Doç. Dr. Hatice ULUSOY, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Yönetimi Bölümü.
Iletişim: hulusoy65@gmail.com

Yrd. Doç. Dr. Sulhattin ARSLAN, Tıp Fakültesi, Göğüs Hastalıkları AD.
İletişim: sulhattinaslan@hotmail.com

Yrd. Doç. Dr. Pakize CANTÜRK, Eczacılık Fakültesi, Eczacılık Farmasötik Biyoteknoloji AD
Iletişim: canturkpakize@gmail.com

SEKRETERLİK:
Abdullah Sayar
İletişim: gokaek2014@gmail.com
Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimlik girişi
Klinik Araştırmalar Etik Kurulu
Kampüs, 58140
Tel:03462580025
Fax:  03462580024

[btarih] => 2014-04-01 [starih] => 2014-04-30 [birim] => Tıp Fakültesi [turu] => 0 [onemli] => 0 [renk] => 000000 [sirano] => 10462 [dil] => tr [sayac] => 735 [onay] => 1 ) )