Array ( [0] => Array ( [Id] => 24464 [fakultekodu] => 1 [baslik] => Datastream & EIKON Veritabanı Hakkında Duyuru [aciklama] =>

Datastream & EIKON Veritabanı Hakkında

Araştırmacıların veri ihtiyacını karşılamak amacıyla eski bilinen ismiyle “Datastream”, yeni adıyla EIKON veritabanı satın alınmıştır. Veritabanı ile aşağıdaki verilere ulaşım imkânı sağlanmaktadır:

- Anlık ve geçmişe yönelik olarak finansal piyasalar, borsalar, türev piyasalar, döviz kurları, forex, bono, CDS, emtia ve    enerji piyasalarına erişim.

- Türkiye ile ilgili ekonomik, politik, gündem, sektörel ve şirket haberlerine erişim.

- Dünyanın en büyük makroekonomik veri tabanına erişim.

- Şirketlerle ilgili rasyolar, nakit akışları ve finansal verilerine erişim.

- Anlık olarak Reuters haberlerine erişim.

Ancak veritabanı kullanımı ayrıntılı eğitim süreci gerektirdiğinden servis sağlayıcı firma tarafından kullanıcılara online eğitim verilecektir. Online eğitim almak isteyen araştırmacıların aşağıdaki telefondan isim yazdırmaları gerekmektedir.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı

Dahili: 1710

Doğrudan ulaşım: 0 (346) 487 17 10

Veritabanı tek kullanıcı ile sınırlı olduğundan isim yazdıran araştırmacılarla yazışma grubu kurulacak ve veritabanı eğitim tarihi ile veri indirme bilgileri bu gruptan paylaşılacaktır.