Array ( [0] => Array ( [Id] => 23598 [fakultekodu] => 1 [baslik] => İntihal Tespit Yazılımları Hakkında Duyuru [aciklama] =>

SAYIN KULLANICILARIMIZ;

Üniversitemiz bünyesinde kullanılan intihal tespit yazılımları İTHENTİCATE ve TURNİTİN'in Ekual Lisanslama Koşulları gereği kullanımı aşağıdaki gibidir.

İTHENTİCATE; Üniversitelerde doktora derecesi ve üzerinde akademik yetkinliğe sahip öğretim üyeleri ile diğer EKUAL üyesi kurumlarda çalışan araştırmacılar, yıllık submit kotasına uygun şekilde kişisel makalelerinin analiz edebilmeleri için kullanım hakkı vermektedir.

İTHENTİCATE, Öğrenci ödevi, rapor ve tezlerin intihal tespitinde kullanılmamalı (bu doküman türleri için Turnitin kullanılmalıdır), kişisel akademik makalelerin analizinde kullanılmalıdır.

Üniversitemiz tarafından yayınlanan dergilere gelen makalelerin analizi, yetkili kullanıcı durumundaki editör tarafından yapılabilir.

TURNİTİN; Öğrenci ödevi, rapor ve tezlerin analiz ve intihal tespitinde kullanılmalıdır.

Gerekli kullanım talimatlarına uyulması önemle rica olunur.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı