Array ( [0] => Array ( [Id] => 19900 [fakultekodu] => 1 [baslik] => Yüzüncü Yılında Her Yönüyle Uluslararası Sivas Sempozyumu [aciklama] =>

Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi ve Türk Tarih Kurumu’nun iş birliğiyle Üniversitemizin ev sahipliğinde 25-27 Nisan 2019 tarihleri arasında “Sivas Kongresi’nin Yüzüncü Yılında Her Yönüyle Uluslararası Sivas Sempozyumu” yapılacaktır.

Sempozyum açış oturumu 25 Nisan Perşembe saat 9:00’da Atatürk ve Etnografya Müzesi Sivas Kongre Binası Konferans Salonunda olacak, sonraki oturumlar (Perşembe günü öğle sonrası ve Cuma tüm gün) Üniversitemiz 4 Eylül Kültür Merkezinde devam edecektir.

Akademisyenlerimizin yanı sıra yurtiçi ve yurtdışından toplam 105 araştırmacı ve akademisyenin katılımıyla gerçekleştirilecek olan Sempozyumda Sivas şehrinin tarihi, coğrafyası, antropolojisi, arkeolojisi, edebiyatı, dil, kültür ve sanatı gibi çeşitli sosyal konular ele alınacak, bu sayede şehrin bahsedilen alanlardaki envanter ve bilgi birikimine katkı sağlanacaktır. Sempozyumumuza bütün personelimiz ve öğrencilerimiz davetlidir.

Düzenleme Kurulu Adına

Prof. Dr. Recep TOPARLI

Doç. Dr. Ahmet YÜKSEL

Sempozyum Programı İçin Tıklayınız