Array ( [0] => Array ( [Id] => 16370 [fakultekodu] => 1 [baslik] => CÜHGS ETİKETLERİNİN KULLANIMI VE NİZAMİYELERDEN GEÇİŞ KURALLARI [aciklama] =>

Değerli personelimiz ve öğrencilerimiz;

Üniversitemizin ana yol girişlerine yapılan ve montajları tamamlanan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) 1 Kasım 2017 tarihi itibarıyla kullanıma açılacak ve 6 Kasım 2017 tarihinden itibaren CÜHGS etiketi olmayan araçlar yerleşke alanına alınmayacaktır. Bu aşamada personelimizin CÜHGS etiketi başvuruları alınmış ve CÜHGS dağıtımları büyük ölçüde tamamlanmıştır.

Ancak öğrencilerimizin CÜHGS etiketleri henüz dağıtılmamıştır. Öğrenci araçlarına takılacak CÜHGS etiketi ile ilgili olarak aşağıdaki hususlara riayet edilecektir:

Öğrencilerden araçlarının ruhsatları kendisi, eşi, anne ve babasının üzerine olanlar CÜHGS etiketinden ücretsiz faydalanacaktır. Bir öğrencinin sadece bir adet CÜHGS etiketi alma hakkı vardır. Bu işlem, http://hgs.cumhuriyet.edu.tr adresinden başvuru yapılıp randevu alındıktan sonra Güvenlik Birimi tarafından yapılacaktır. Giriş kartları, her yıl yine E-Güvenlik Birimi tarafından vize edilecektir. Bir yılın sonunda süresi dolan kartlarla bariyerlerden geçiş mümkün olmayacaktır. Bir yılı dolan kartlarla ilgili olarak öğrencilerimize önceden mesaj gönderilerek bilgi verilecektir.

Öğrencilerimiz başvuru esnasında, öğrenci belgesi ve araç ruhsatının fotokopisini ibraz etmek zorundadırlar.

Söz konusu etiket dağıtımında öğrencilerden ücret alınmayacaktır. Ancak etiketin yırtılması, bozulması veya aracın satılması durumunda yeniden yapılacak başvurularda ücret alınacaktır.

01 Kasım 2017 tarihinden itibaren Cumhuriyet Üniversitesi Trafik Yönetmeliği uygulamaya geçileceğinden dolayı yerleşke içerisinde personel ve öğrencilerimizin trafik ve park kurallarına riayet etmeleri gerekmektedir.

NİZAMİYELERDEN GİRİŞ KURALLARI DA AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE BELİRLENMİŞTİR:

1. Etiket verilmeyen diğer araçlar, Rektörlük Yolu Nizamiyesi’nden (1 Nolu Nizamiye) ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önündeki nizamiyeden (2 Numaralı Nizamiye) Ziyaretçi Araç Kartı alarak yerleşke içine giriş yapabileceklerdir. Ziyaretçi girişleri sadece 1 ve 2 Nolu nizamiyelerden yapılacaktır.

2. Lojmanlar Nizamiyesi’nden ziyaretçi girişi yapılmayacaktır. Lojmanlar Nizamiyesi’nden sadece; CÜHGS etiketi olanlar, Rektörlük konutuna ve personel lojmanlarına ziyarete gelenler alınacaktır.

3.  Anaokulu, ilkokul ve koleje gelen öğrenci velileri CÜHGS etiketi almak zorundadır. CÜHGS etiketi almayanlar, Lojmanlar Nizamiyesi’nden giriş yapamayacak, Rektörlük Yolu Nizamiyesi’nden (1 Nolu Nizamiye) veya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önündeki nizamiyeden (2 Numaralı Nizamiye) Ziyaretçi Araç Kartı alarak yerleşke içine giriş yapabileceklerdir.

4. Personelimizin yanı sıra yerleşke içinde bulunan banka, YURT-KUR, PTT, bankalar ve özel şirketlere ait personel araçları Araç Geçiş Etiketi takmak zorundadır.

Üniversitemizin daha güvenli ve huzurlu olması amacıyla 1 Kasım 2017 tarihinden itibaren uygulanacak yukarıdaki kurallara tüm personelimizin ve öğrencilerimizin hassasiyetle uyacağını temenni ediyoruz.

Rektörlük

[btarih] => 2017-10-31 [starih] => 2017-11-30 [birim] => rektörlük [turu] => 0 [onemli] => 1 [renk] => 000000 [sirano] => 19665 [dil] => tr [sayac] => 1303 [onay] => 1 ) )