Array ( [0] => Array ( [Id] => 13026 [fakultekodu] => 1 [baslik] => Cumhuriyet Üniversitesi Senato Duyurusu [aciklama] =>

15 Temmuz 2016 tarihinde milletimizin iradesine karşı paralel yapı tarafından organize edilen, milli birlik ve bütünlüğümüzü bozmaya ve demokrasimizi kesintiye uğratmaya yönelik hain kalkışma girişimini şiddetle kınıyoruz.

Halkımızın iradesini yok sayan, kendi halkına silah doğrultabilen ve ülkemizin varlığına kasteden paralel yapı ve benzeri bütün yapılanmaların karşısında olan Cumhuriyet Üniversitesi, milletimizin oyları ile seçilen Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin Başkomutanı ile demokratik seçimlerle yönetime gelen hükümetimizin ve devletimizin yanındadır. Halkımızın, demokrasimizi kesintiye uğratmaya yönelik bu hain saldırıya tek vücut halinde, büyük bir olgunlukla karşı çıkması ve bu girişimin başarısız olması bütün dünyaya örnek olacak ve tarihimize “Demokrasi Bayramı” olarak geçecektir. Demokrasiyi korumak ve millet iradesine sahip çıkmak uğruna meydanlara inen halkımız bu girişimin başarısızlıkla sonuçlanmasında en büyük pay sahibidir.

Cumhuriyet Üniversitesi bütün organlarıyla millet iradesinin, demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin bekçisi olmaya dün olduğu gibi bugün de devam edecektir. Bu mücadelede şehit olan güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur

[btarih] => 2016-08-08 [starih] => 2016-09-30 [birim] => rektörlük [turu] => 0 [onemli] => 1 [renk] => FF0000 [sirano] => 16343 [dil] => tr [sayac] => 77 [onay] => 1 ) )