Array ( [0] => Array ( [Id] => 10795 [fakultekodu] => 1 [baslik] => Ek Kontenjandan Kayıt Olacak Öğrencilerin Dikkatine [aciklama] =>

EK KONTENJANDAN   KAYIT OLACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

ÖN KAYIT

Üniversitemize ek kontenjandan kayıt yaptıracak öğrencilerin 31 Ağustos -4 Eylül  2015 tarihleri arasında  ön kayıt yaptırmaları zorunludur. https://cumhuriyet.edu.tr  adresini tıklayarak ön kayıt yapabilir ve okul  numaranızı öğrenebilirsiniz.

KESİN KAYIT

Ön kayıt işlemini tamamlayan  ve  üniversitemizin herhangi bir bölüm/programına yerleştirilen öğrencilerimizin  kesin kayıt işlemleri  31 Ağustos - 4 Eylül  2015 tarihleri arasında  ilgili Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokullarına  (İlçe Yüksekokullar ve Meslek Yüksekokullara kayıt yaptıracak öğrenciler   ilgili ilçelere)  şahsen gelerek,   lise diplomalarının veya geçici mezuniyet belgelerinin  onaylı fotokopisi  (herhangi bir resmi kurum yapabilir) ile (Diploma aslı veya Geçici Mezuniyet Belgesi aslı  kabul edilmeyecektir) ve 1995 ve öncesi doğumlu  erkek öğrencilerin askerlikle ilişikleri olmadığına dair belge ile  kayıtlarını  yaptırabileceklerdir. Öğrencilerden başka belge istenmeyecektir. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna kayıt yaptıracak öğrenciler Sağlık Raporunu (Tek hekim imzalı olabilir) kayıt esnasında  ilgili kayıt memuruna  vereceklerdir.

-Öğrenim Ücreti Yatırma Tarihleri:

Normal öğretim programlarına yerleşen öğrenciler herhangi bir ücret  ödemeyeceklerdir.  İkinci öğretim programlarına yerleşen öğrenciler ise bulundukları yerlerdeki Ziraat Bankalarının ATM’lerinden  Okul numaraları  ile 31  Ağustos – 4 Eylül  2015 tarihleri arasında  öğrenim ücretlerini yatırmaları gerekmektedir. Öğrenim ücretini yatırabilmek için ATM’lerin  “Ödemeler”, “Üniversite Ödemeleri”, “ Cumhuriyet Üniversitesi” menüsünden Okul numaranızı girerek yatırabilirsiniz. ATM’lerden öğrenim ücreti yatırmak için banka hesabınızın bulunması gerekmemektedir. (Her öğrencinin ödeyeceği miktar banka kayıtlarına aktarılmıştır)  “Giriş” tuşuna basarak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz  (Ödeyeceğiniz ücret yıllık öğrenim ücretinin yarısıdır, kalan yarısını ikinci yarıyılda ödeyeceksiniz).

-Kayıt Tarihinde Mezun Olamayan Öğrenciler : Kayıt tarihi itibariyle ortaöğretim kurumlarından mezun olamayan ancak tek ders veya ek sınavlar sonucunda mezun olacak öğrenciler, mezun olduklarını belirten resmi yazı ile 6 Ekim 2015 tarihine kadar Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına şahsen başvurarak kayıtlarını yaptırabileceklerdir.

Süresi içerisinde  kayıt  yaptırmayan öğrenciler kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

-Ders Muafiyeti : Daha önce bir başka yükseköğretim programında öğrenim gören öğrenciler, isterlerse burada başarılı olduğu derslerden muaf olmak isteyebilirler. Bunun için 14-23 Eylül 2015 tarihleri arasında Bölüm Başkanlıklarına transkript ve ders içerikleri ile birlikte başvurması gerekmektedir. Bu süre içerisinde başvuruda bulunmayanların daha sonraki başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

[btarih] => 2015-08-31 [starih] => 2015-09-04 [birim] => Rektörlük [turu] => 0 [onemli] => 0 [renk] => FF0000 [sirano] => 14158 [dil] => tr [sayac] => 91 [onay] => 1 ) )