Array ( [0] => Array ( [Id] => 10573 [fakultekodu] => 1 [baslik] => Tüm Akademik Personellerin Dikkatine [aciklama] =>

Son yıllarda akademik derecelendirmeleri etkileyen en önemli parametreler atıf sayıları ve H endeksleridir. Bu parametreleri takipte en fazla başvurulan kaynak ise Web of Science (WOS) olmaktadır. Ancak WOS sadece SCI kaynaklarını taramaktadır. Hâlbuki bildirilerin ve kitap bölümlerinin taranması da önemlidir. Bu kapsamda, Google Scholars önemli bir boşluğu doldurmakta ve kişiye özel bir sayfa imkânı sunmaktadır.  Mayıs 2015 verilerine göre üniversitemiz 100 üniversite arasında 34. sırada yer almıştır. 34. sırada yer alınması ise ekli listedeki öğretim elemanlarının verileri dikkate alınmıştır. Ancak görüldüğü üzer birçok öğretim elemanının bu listede yer almadığı belirlenmiştir. Bu listenin güncellenmesi ve üniversitemiz sıralamasının doğru olması için öğretim elemanlarının Google Scholars ile ilgili aşağıda sıralanmış olan işlemleri yapmaları ver verilerini güncellemeleri gerekmektedir.  Google Scholars ile atıf sayılarınızın ciddi biçimde artışı ve kendinize özgü sayfanızın Google’da ilk satırda çıkması söz konusu olacaktır. “Google Scholars” altında yayın ve alıntılarınızı takip edebilmek için, aşağıdaki adımları izleyerek profilinizi kolaylıkla oluşturmanız mümkündür:

1. scholar.google.com.tr adresine giriniz

2.“Alıntılarım” kısmına tıklayınız

3. Gelen ekrana “Gmail” hesabınız ile giriş yapınız (Gmail hesabınızın olması zorunludur)

4. Yayınlarınızı inceleyerek, eksik olanları “ekle” butonuna tıklayarak ekleyiniz

5. Profilinizi açık hale getiriniz

Yapılacak her kayıt ile Cumhuriyet Üniversitesi'nin özellikle “Webometric Ranking” sisteminde ciddi

bir iyileşme sağlanması beklenmektedir

Not: Ayrıntılı bilgi linktedir. http www.webometrics.info/  Liste ektedir.

[btarih] => 2015-07-22 [starih] => 2015-07-31 [birim] => REKTÖRLÜK [turu] => 0 [onemli] => 0 [renk] => FF0000 [sirano] => 13929 [dil] => tr [sayac] => 154 [onay] => 1 ) )